In Bakverk, I köket, Inspiration!, Leila Bakar!, Leila's General Store, Magi!, Tips

Det är alltid trevligt att samla på sig receptsnabbfixade bakverk som man kan dra ihop i ett nafs om det vankas fikagäster. Dessa små ljuvliga Madeleinekakor är just ett sånt bakverk. Det faktum att de smälter i munnen och passar utmärkt både till te och kaffe gör inte saken sämre. De härstammar från Frankrike och är en riktig klassiker bland de mjuka småkakorna, det är i princip spröda sockerkaksliknade kakor med citronsmak. Stoppa i hallon i smeten på varje kaka och de blir fulländade….

20130808-164619.jpg

Madeleines

12 kakor

75 g mjukt smör
¾ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 citron
2 ekologiska ägg
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Mjukt smör till formarna
Färska hallon

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör, strösocker, vaniljsocker och rivet citronskal ljust och krämigt.
  3. Rör ner äggen, blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.
  4. Pensla Madeleineformarna noga med mjukt smör.
  5. Spritsa smeten i formarna och grädda kakorna på galler i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills de är gyllene.

 

Showing 5 comments
pingbacks / trackbacks
  • […] recept är till 12 st kakor precis som formen. Finns en mängd recept på denna ljuvliga kaka och Leilas recept var enkelt och kakorna lätta att […]

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate