In Lifestyle

Ett par kalastips…

Att fira sin födelsedag med kalas brukar vara otroligt viktigt för de små. Självklart är det extra kul att själv få vara delaktig i bakandet och de andra köksbestyren. Dessutom är det ju grymt härligt att få dela kreativ kvalitetstid med sina barn – magi i köket skapas med lite ägg, socker, bakpulver, smör, mjölk och mjöl!

Kalas med tema

Jag väljer nästan alltid ett tema på mina kalas. Det blir så mycket lättare och roligare att dekorera, duka och baka!
Oftast ser jag till att det är mycket färg och blandar gärna lite udda stolar, dukar och servetter. Duka under ett parasoll, segelduk, häftigt tält eller uppspänt tygtak med flaggspel. Då får man en ombonad känsla och det blir lite mysigare. Är man inomhus kan man hänga flaggspel, lampor eller ballonger över bordet!

TIPS! Om du sätter ihop lite olika bord (runda och rektangulära) så är det jättefint att blanda blommiga, rutiga och prickiga dukar.

Leila Lindholm cupcakes

Flaggspel till partyt

Allt man behöver för att göra sitt eget flaggspel är en lina av bomull och lite stuvbitar av tyg (gärna i olika färger och mönster). Klipp till trekanter av tyget och nåla fast dem runt linan. Plocka fram symaskinen och sy fast trekanterna med raksöm eller sicksack. Vill man göra en fuskigare variant i papper så klipper man bara till snygga pappersark i olika färger till trekanter och häftar fast dem på en lina.

Tre sorters kakor

Till mina cupcakekalas brukar jag baka cirka tre olika sorters cupcakes.
Cupcakes är som små söta individuella miniatyrtårtor med olika smaker, så man kan vara ganska säker på att alla blir nöjda. Men cupcakes är ju inte bara för barnen förstås. Det passar utmärkt att bjuda på dem vid andra tillfällen också, som afternoon tea, bröllop, dop, påsk, student, jul och födelsedagar.

Gör det själv!

Det är alltid roligt att pyssla och göra så mycket som möjligt själv. Klipp servetter av ditt favorittyg eller stuvbitar med en sicksacksax! Att klippa sina egna servetter kanske inte blir några servetter som håller i en evighet men de blir roliga till kalaset. Ett tips är även att klipp ut taggiga små prinsess- eller kungakronor av guldpapper. Tejpa ihop med tejp och fäst ett tunt resårband som man sätter under hakan. Det är också enkelt att göra fina flaggor till cupcakes. Allt du behöver är cocktailpinnar, färgade papper, lim och en sax. Jag brukar klippa till en avlång remsa, stryka ena sidan med lite lim och sedan vika den över en cocktailpinne. Sedan klipper jag formen på flaggan. Ibland gör jag en remsa till i en annan färg så att flaggan blir tvåfärgad.

Leilas Kalastips

Mix and Match!

Jag brukar alltid blanda gammalt och nytt i mina dukningar. Det ger känsla och karaktär. Var inte rädd för att prova att blanda olika färger och mönster i din dukning. Förutom att mixa gammalt och nytt älskar jag vackra tårtfat och tycker verkligen att de gör kalaset. Att duka ett bord i olika nivåer ger ett festligare intryck än om allt är platt.

Cupcakes

Att baka cupcakes till kalaset är en bra idé då de går att frysa om man exempelvis vill förbereda inför kalaset några dagar i förväg. Innan man fryser cupcakes ska de få svalna helt och de ska frysas helt färska och väl inplastade. Sedan tas de ut och tinas helt och hållet innan man toppar dem med frosting. Är de inte helt tinade så finns det risk för att frostingen smälter av fukten från kakorna. Man kan även förbereda frosting och låta den stå i kylen över natten. Man vispa bara upp den igen och garnerar kakorna. Funkar dock inte med frosting som innehåller smält choklad – den blir för hård!Leila Lindholm - nutella-cupcakes

Tips till barnkalaset!
Comments
  • Ann-Kristine Osterman
    Svara

    Har bestämt mej att prova cupcake på min födelsedag.fåse om det blir lyckat.tack för detta

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate