In I köket, Inspiration!, italien, Mammalivet, Recept, Smultronställen, sol & bad, Uncategorized

Nu har det redan hunnit gå en vecka sedan vår semester på underbara Sicilien. Det var andra gången jag besökte den soliga ön nära afrika och denna gången blev det så långt nordväst som man kan komma mellan Palermo och Trapani i den lilla badorten San Vito lo Capo. Staden är känd för sin långa vita sandstrand med kristallklart vatten, långgrunt är det också så det är perfekt om man är en barnfamilj.

20130924-224025.jpg

Olivia i hennes första baddräkt får närkontakt med en enorm sandlåda… Det blev poppis.

20130924-224418.jpg

20130924-230059.jpg

Här äter man lika mycket cous-cous som pasta och varje år ordnas en cous-cousfestival i slutet av september som är så populär att till och med italienarna har svårt att få tag i biljetter. Personligen går jag mest igång på brödet och pasta (det blev ju en del) och älskade att ta den lilla promenaden till bageriet varje morgon. Vi hyrde hus som vi hittade via Booking.com och lagade mestadels enkel, italiensk mat hemma i köket. Favoriter var bruschetta för tomaterna var magiska och så gjorde vi pasta med sås på deras fänkålskryddade Salcicciakorv.

20130924-224954.jpg

20130924-224804.jpg

Det var man väninna från Milano som tipsat oss om San Vito, hon har själv en lägenhet i vackra grannbyn Scopello som man ser i slutscenerna på Oceans twelve. Den här gången nöjde vi oss med San Vito (mest för att det är ett projekt att förflytta sig med småbarn och all packning) men har man äldre barn så ska man absolut passa på att göra dagsutflykter. Det går båtturer till det vackra naturreservatet Zingaro med många mindre stränder. Nu är vi tillbaka i vardagen igen och ser fram emot vår nästa Italienresa.

20130924-230049.jpg

20130917-145412.jpg

Bruschetta classico

4 skivor lantbröd
12 tomater i olika färger
1 sardellfilé
1 vitlöksklyfta
2 krukor färsk basilika
Svartpeppar från kvarn
Flingsalt
Olivolja
2 paket färsk buffelmozarella

  1. Pensla brödskivorna med olivolja. Salta och grilla dem tills de är gyllene.
  2. Filea tomaterna och skär bort kärnhuset. Skär i små fyrkantiga bitar och lägg i en bunke.
  3. Finhacka sardellfilén och vitlöken, strimla basilikan. Blanda samman med tomathacket.
  4. Smaksätt med olivolja, nymald svartpeppar och flingsalt.
  5. Riv mozzarellan i bitar.
  6. Fördela tomatröran över bröden och toppa med mozzarella och lite extra olivolja och svartpeppar.

 

 

 

 

Showing 3 comments
  • Chocochock
    Svara

    Jag älskar också Italien och framförallt deras choklad 🙂
    Om det kan ni läsa mer om på min blogg.
    http://chocochock.se

  • Rebecka
    Svara

    Hej,
    Resten ni via ett resebolag och i så fall vilket? Min kusin behöver en semester och nu planerar jag en till efter nästa sommar. Hon har en liten dröm om Sicilien. Tack på förhand

    //Rebecka

    • leila
      Svara

      Vi flög regulgärt och hyrde hus via booking.com. Jag vet att Ryan air flyger direkt till både Trapani och Palermo <3

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate