In Interior

Ibland är det skönt att inte krångla till saker och ting utan bara välja att göra ett badrum i klassisk stil. Och mer klassiskt än svart och vitt, med bra kvalitet på alla detaljer, blir det nog inte. Detta är vårt lilla badrum som ligger i anslutning till våra sovrum. När vi köpte huset så var det faktiskt hyfsat nyrenoverat, dessvärre inte speciellt snyggt. Funderade ett tag på hur vi skulle göra eftersom stilen inte alls passade med övrig inredning hemma hos oss (och det känns ju aldrig roligt att göra om något som är nyrenoverat). Då fick jag tipset av min kompis som har byggfirma att ”kakla på kakel” en briljant idé faktiskt. Det visade sig var något som var vedertaget hos kakelspecialister men inget som jag tidigare hört talats om att man kunde göra! Man sparar ju både rivningsarbete och massor av underarbete som blir svindyrt i ett badrum. Om ni vill veta mer om hur man gör kan jag rekommendera att höra av sig till en butik som är stora på att sälja kakel och byggmaterial till badrum. Jag valde ett fasettslipat kakel (som var billigt från ett stort byggvaruhus) och kompletterade det med en sockel-list och golv från Byggfabriken. Handfat och toalett är från Lefroy Brooks och badkaret är från Nacka byggnadsvård.

Vackert porslin

Det finns oändligt mycket badrumsporslin att välja bland. Precis som när det gäller kök är det fint om badrummet går i samma stil som huset eller lägenheten är byggd i. Det gäller alla val av material, från kakel och klinker till kranar och duscharmaturer.

Glasad dörr med tyg på

I ett litet utrymme gör en glasad dörr känslan av rum- met luftigare. Det kan också vara ett sätt att få in ljus i badrummet. Försedd med ett ryn- kat tyg ger den en fransk känsla och släpper igenom ljus utan att någon kan se in.

En rynkad gardin är även fin att ha i fönstret för att hindra insyn. Vackra glasburkar är inte bara användbara i köket; de kan också rymma bomull och tops i badrummet.

”Det är bara det moderna som kan bli omodernt.”

OSCAR WILDE

kakel

Knepiga hörn

Inte sällan har badrum utåtgående hörn som även de ska kläs in med kakel. Numera finns det olika sätt att få snygga möten i hörn. Vanligt är att använda en kvartslist i metall, men för att få en känsla av original finns det speciella kakellistbitar avsedda för hörn.

Kakel och klinker

Vitt fasat kakel är en klassiker som aldrig kan bli fel. Sätt gärna plattorna nära varandra och alltid i ”halvförband” (som tegel) med en ljus, silvergrå fog, så får du vackra ljusa väggar. Om kakelplattorna håller exakt samma mått är det snyggast att sätta dem dikt an för att få så lite fog som möjligt. En sockellist i kakel är en vacker detalj som gör rummet genuint, och man får en känsla av att kaklet alltid suttit där. Golvklinker blir extra fint om det läggs med en så kallad fris, en bård runt om. Det lyfter fram golvet och ramar fint in det lilla rummet.

Showing 5 comments
 • Maud
  Svara

  Hej!
  Ditt badrum är helt underbart fint. Jag skulle så gärna vilja få veta vilket färgnamn/kod det är på golvet?
  Mvh Maud

 • Maud Jensen
  Svara

  Så otroligt smakfullt och fint badrum du har, jag skulle väldigt gärna vilja få veta vad det är för färg på golvet, vad klinkern heter?
  Mvh/ Maud :o)

 • Maud Jensen
  Svara

  Så otroligt smakfullt och fint badrum du har, jag skulle väldigt gärna vilja få veta vad det är för färg på golvet, vad klinkern heter?
  Mvh/ Maud :o)

  • Leila Lindholm
   Svara

   Hej!

   TACK! Du hittar golvet hos https://www.byggfabriken.com/. Golvet är cremefärgat <3

   • Maud
    Svara

    Tusen tack för att du tar dig tid att svara <3 jag har varit in på deras sida men blev osäker på vilken av kulörerna det är du har, minns du om den heter Octagon 151 MM- White? den ser cremefärgad ut på bilden på deras sida trots att den heter White.
    Det blev verkligen kärlek vid första ögonkastet när vi såg ditt/ert fina badrum :o) och det är precis dags för oss att välja kakel till badrummet i vårt nybyggda hus så därför är jag extra tacksam för ditt snabba svar.

    Sköt om dig & God Jul!

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate