In Bakverk, Fest, I köket, Leila Bakar!, Mammalivet, Tips

De här godsakerna gjorde jag i Leila Bakar programmen för något år sedan och passar perfekt till påskbaket med ungarna…
Bjud på smaskiga påskcupcakes och belgiska jordgubbsvåfflor till påskfikat!

.

4 stora våfflor

Belgiska Jordgubbsvåfflor

2 ekologiska ägg
125 g smör
2 ½ dl mjölk 3 %
2 dl vatten
12 g färsk jäst
½ tsk salt
¾ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
6 ¾ dl vetemjöl
½ liter färska jordgubbar
Smält smör till gräddning
Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon gula i vitorna).
Smält smöret, tillsätt mjölk och vatten och värm tills vätskan är ljummen, cirka 37 grader.
Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.
Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl, rör till en slät smet.
Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke, vänd försiktigt ner i smeten och låt vila i cirka 20 minuter.
Skär jordgubbarna i små bitar och rör ner dem i smeten.
Värm våffeljärnet, pensla det med smält smör och grädda våfflorna i 3–5 minuter.

Easter cupcakes

2 ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
100 g hasselnötter
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk

Nutellafrosting

1 dl Nutella
4 dl florsocker
4 msk kakao av god kvalitet
2 tsk vaniljsocker
150 g philadelphiaost
1 msk kaffe

Fågelbo

400 g mandelmassa
36 små chokladägg (Anton Berg eller annat smågodis)

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
    Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
    Mixa nötterna till ett fint pulver i hushållsmixer med kniv, eller mal dem i kvarn.
    Blanda nötter, vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten.
    Rör i mjölken.
    Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
    Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt svalna.

    Topping

    Rör Nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
    Tillsätt kaffe och vispa fluffigt.
    Bred frostingen över kakorna.
    Pressa mandelmassa genom en vitlökspress.
    Forma trådarna till små fågelbon på toppen av frostingen.
    Lägg ett par chokladägg i varje fågelbo.

Showing 6 comments
  • Malena Samuelsson
    Svara

    Gjorde de där Easter cupcakes för någon vecka sedan och de blev väldigt uppskattade här hemma. Grymt goda 🙂 och mäktiga.

  • Malena Samuelsson
    Svara

    Gjorde de där Easter cupcakes för någon vecka sedan och de blev väldigt uppskattade här hemma. Grymt goda 🙂 och mäktiga.

  • Kerstin
    Svara

    Ser på blilden att du har en rund bordsduk, vill gärna ha en rund duk men har inte lyckets hitta någon snygg. Har du tips på var man kan få tag i en sådan ?

  • Darksess
    Svara

    Åh vad gott 😀

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Translate