De här godsakerna gjorde jag i Leila Bakar programmen för något år sedan och passar perfekt till påskbaket med ungarna…
Bjud på smaskiga påskcupcakes och belgiska jordgubbsvåfflor till påskfikat!
4 stora våfflor
Belgiska Jordgubbsvåfflor
2 ekologiska ägg
125 g smör
2 ½ dl mjölk 3 %
2 dl vatten
12 g färsk jäst
½ tsk salt
¾ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
6 ¾ dl vetemjöl
½ liter färska jordgubbar
Smält smör till gräddning
125 g smör
2 ½ dl mjölk 3 %
2 dl vatten
12 g färsk jäst
½ tsk salt
¾ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
6 ¾ dl vetemjöl
½ liter färska jordgubbar
Smält smör till gräddning
Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon gula i vitorna).
Smält smöret, tillsätt mjölk och vatten och värm tills vätskan är ljummen, cirka 37 grader.
Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.
Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl, rör till en slät smet.
Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke, vänd försiktigt ner i smeten och låt vila i cirka 20 minuter.
Skär jordgubbarna i små bitar och rör ner dem i smeten.
Värm våffeljärnet, pensla det med smält smör och grädda våfflorna i 3–5 minuter.
Smält smöret, tillsätt mjölk och vatten och värm tills vätskan är ljummen, cirka 37 grader.
Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.
Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl, rör till en slät smet.
Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke, vänd försiktigt ner i smeten och låt vila i cirka 20 minuter.
Skär jordgubbarna i små bitar och rör ner dem i smeten.
Värm våffeljärnet, pensla det med smält smör och grädda våfflorna i 3–5 minuter.
Easter cupcakes
2 ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
100 g hasselnötter
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk
1 1/2 dl strösocker
100 g hasselnötter
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk
Nutellafrosting
1 dl Nutella
4 dl florsocker
4 msk kakao av god kvalitet
2 tsk vaniljsocker
150 g philadelphiaost
1 msk kaffe
Fågelbo
400 g mandelmassa
36 små chokladägg (Anton Berg eller annat smågodis)
-
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Mixa nötterna till ett fint pulver i hushållsmixer med kniv, eller mal dem i kvarn.
Blanda nötter, vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten.
Rör i mjölken.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt svalna.Topping
Rör Nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
Tillsätt kaffe och vispa fluffigt.
Bred frostingen över kakorna.
Pressa mandelmassa genom en vitlökspress.
Forma trådarna till små fågelbon på toppen av frostingen.
Lägg ett par chokladägg i varje fågelbo.
Showing 6 comments
Gjorde de där Easter cupcakes för någon vecka sedan och de blev väldigt uppskattade här hemma. Grymt goda 🙂 och mäktiga.
Gjorde de där Easter cupcakes för någon vecka sedan och de blev väldigt uppskattade här hemma. Grymt goda 🙂 och mäktiga.
Ser på blilden att du har en rund bordsduk, vill gärna ha en rund duk men har inte lyckets hitta någon snygg. Har du tips på var man kan få tag i en sådan ?
Jag vet, det kan vara knepigt. Just den där är det Ulrika som fixat fråga henne på henns blogg http://blog.leila.se/ulrikamagnusson/
Åh vad gott 😀