In Just nu, Mammalivet, Tips, Uncategorized

Jag har ganska så nyligen upptäckt Burt’s Bee, som är ekologiska och miljövänliga hudvårdsprodukter med även produkter som är anpassade för barn. Båda mina mina ungar har lätt att bli torra i hyn och jag försöker till varje pris undvika produkter som innehåller parabener. Vad man ofta glömmer bort är att huden är vårt största organ och allt vi smörjer oss i går rakt in i våra kroppar och småbarn som inte har fullt utvecklade organ ännu är de som verkligen tar skada…

 

Showing 2 comments
 • Sara
  Svara

  Hej!
  Jag har tre barn hemma och alla tre har varit/är födoämnesallergiker. Den sista eftersläntaren som i nuläget är 8 månader är den som är mest känslig! Barnmatsburkar har gått bort helt och hållet, inga halvfabrikat eller köpt fruktmos tex. Bara rena råvaror och lagat från grunden. Hans största problem med denna allergin har varit utslag i huden och extrem torrhet, han var så torr ett tag att han inte gick att klä på då det skavde och blev jätteont. Vi smorde med barnolja från början, övergick till varenda tub som gick att uppbringa på Apoteket, kortison och andra hemskheter men ingeting hjälpte. Vi uteslöt i stort sett alla allergener i kosten men det blev ingen skillnad där heller. Tillslut så plockade vi bort alla produkter och började om på noll.
  Nu tvättar vi med linoljesåpa, badar och duschar i produkter från ekologiska Urtekram och smörjer med kokosolja från Cocosa.
  Nu är han hur mjuk och fin som helst!
  Mjölk, ägg, morötter och tomat är fortfarande de stora bovarna men med naturliga produkter i både mat och på kroppen har gett oss en mycket nöjd och glad bebis =)

 • Maria Nilsson
  Svara

  Så härligt att du tar upp det här ämnet. Man kan ju undra vilken utbildning de andra har, som fyller alla krämer med en massa skit. Det värsta är ju att läkare även ordinerar en massa skit till våra små barn som dom skall smörja in sig med. Typ kortison. Blir så arg när jag tänker på det. Kanske du kan ge ut en bok om ekologiskt sen=). Synd att inte Homeopater får mer plats att uttrycka sin kunskap.
  MVH
  Maria

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate