Detta är mitt recept på saftiga och rustika chocolate chip cookies med härliga sega bitar av polkagrisar. Smaken av mint gifter sig fantastiskt med chokladen, och jag kan lugnt säga att detta är barnens favoritkakor. Enkla att baka och ljuvliga att äta.
Polka Chocolate Chunk Cookies
Ca 20 kakor
DU BEHÖVER
250 g mjukt smör
½ tsk flingsalt
1 dl strösocker
1 ½ dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker alt. 1 nypa vaniljpulver
2 tsk malen kanel
1 ekologiskt ägg
4 ½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
150 g mörk choklad, 70 %
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
2. Vispa smör, salt, strösocker, farinsocker, vaniljsocker och kanel krämigt. Tillsätt ägget och vispa lite till.
3. Rör samman mjölet med bikarbonaten och tillsätt det till smörblandningen. Tillsätt grovt hackad choklad.
4. Forma degen till en rulle, plasta in och låt den vila i kylen någon timme.
5. Skär skivor av degen och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
6. Grovhacka polkagriskaramellernaoch tryck ner några i varje skiva.
7. Grädda kakorna tills de är gyllene, cirka 15 minuter.
Jag är stolt över mina nya polkagrisar som är en nyhet för säsongen. När man bakar dessa kakor är det toppen om man har polka av god kvalitet så att både färg och konsistens håller. Mina polkagrisar tillverkas av ett polkagriskokeri i Gränna efter originalrecept.