In Leilas Supermat, Recept

Leilas Supermat
I premiäravsnittet av min nya programserie hjälper min son Walter mig laga en fantastiskt kycklingrätt med marockansk chermoula, en kryddblandning med smaker av bland annat spiskummin, saffran och muskot, och det blir lika gott som den är enkelt att laga – perfekt vardagsmat! Dessutom svänger jag ihop en mättande matvetesallad med fetaost och granatäpple, och i det här receptet är det verkligen fritt fram att fylla på med och byta ut ingredienserna beroende på vad man har därhemma. Det må låta märkligt, men i avsnittet gör jag även en nyttig glass på gröna ärtor och banan, en spännande smakkombination som verkligen är värd att testa. Det blir gott – jag lovar! För den som prova ytterligare en nyttig sötsak gör jag en smarrig chokladfudge helt utan vitt raffinerat socker. Istället sötar jag fudgen med lönnsirap och låter chokladens antioxidanter både smaka och göra gott för kroppen. Det är vad jag kallar supermat!

Här kommer recepten från första avsnittet:
Kyckling med marockansk chermoulaKyckling med Marockansk Chermoula

Matvetesallad med feta & granatäpple
Matvetesallad med fetaost och granatäpple

ChokladfudgeChokladfudge

Glass på frysta ärtorGlass på gröna ärtor

Kommentera här i bloggen med era tankar kring programmet, jag tycker det är så spännande att få höra era åsikter! Provar ni laga något från programmet kan ni tagga bilder på sociala medier med #leilassupermat så samlar vi alla era härliga kreationer på ett ställe.

Comments
  • Linnéa Göstasson
    Svara

    Jag älskar dina recept och program! Så roligt med nyttigare alternativ också!

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate