In Interior

När jag inredde våra små gästtoaletter ville jag att det skulle skulle bli lite av en överraskning och något oväntat när man öppnar dörren. Jag tycker också att det är roligare med en tapet än ett kakel i en liten toalett som inte är i anslutning till en dusch eller badkar där man blaska med vatten.

Tapet i badrummet

Att bygga en bröstning i trä i ett sånt här mindre rum ger många möjligheter. Det bryter av en intensiv tapet och öppnar upp möjligheter till ett mönstrat golv. Att sätta en en galen tapet ändra ner till golvet och sedan kombinera med ett mönstrat golv skulle ha blivit på tok för mycket. Dessutom är det väldigt praktiskt med träpanelen som bara är att torka av och bättringsmåla efter behov. Den ljusa bröstningen är en lugnande avgränsning som skapar en känsla av rymd i det lilla rummet. Det är också ett utmärkt våtskydd, lätt att torka och hålla rent.

Tapetsera badrum

Följ stilen

En liten gästtoalett är lätt att göra kul och spännande för besökarna. Mycket färg och klassiska detaljer kan göra att en liten yta känns varm och välkomnande. Våga ösa på med små inredningsdetaljer som böcker, dofter och tavlor. Färska blommor är alltid lyxigt och fräscht på en toalett. Sommartid å hämtar jag dem från trädgården. Belysning är också viktigt. Här har jag ljuskällor från Nacka byggnadsvård i taket och ovan spegeln.

Var noga med detaljerna även i
mindre utrymmen. En toalettstol av äldre stil kan nästan uppfattas som en möbel. Kanske kan du hitta ett gammalt handfat (även dessa kan man hitta hos Nacka Byggnadsvård) även om vårt gamla handfat kom med huset som original. Vi valde att bygga in det i en platsbyggd kommod som döljer rören och förvaring på ett snyggt och praktiskt sett. Var noga så att rummets alla delar passar ihop. Har du försett väggarna med bröstning ska kommoden gå i samma stil. En bård runt ett klassiskt klinkergolv är ett snyggt och bra tips som ger ett genuint helhetsintryck. Lägg omsorg även på de minsta detaljerna, som låsvred, dimmers, knoppar och kranar. De kan verka obetydliga, men i rätt miljö blir de som smycken.

Vi byggde sen ett nytt badrum i källaren. Där blev ett stort rum till Bastu, badrum, tvättstuga och en liten toalett. Även denna toa fick en tapet från Manuel Canovas. Älskar motivet som heter Bengal som föreställer en djungesafari i toile mönster. Mycket att beundra när man filosoferar på damrummet!

Showing 5 comments

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate