In Lifestyle

Nu drar det ihop sig inför årets härligaste bakperiod, nämligen julbaket! Att starta upp julens stora bak med klassiska kryddor som saffran och kanel sätter direkt stämningen, och den håller garanterat hela vägen fram till jul. Här kommer mina bästa tips för att lyckas med årets pepparkakor!

Varje år brukar jag köpa några nya roliga pepparkaksformar och överraska barnen med, så ni kanske förstår att jag har rätt så många att välja på numera!

IMG_4686.JPG

Pepparkaksdeg ska ligga ett par dygn i kylskåp innan den bakas ut. Tänk på att plasta den ordentligt så att den inte tar kylskåpssmak. Använd alltid färska ingredienser och kryddor (som precis som mjöl blir gamla om de står länge i skafferiet). Baka enbart på vanligt vetemjöl, inte vetemjöl special som aldrig ska användas till kakor eller tårtor. Det är ett mjöl med förhöjt protein som är enbart till brödbak. Har man det i kakor blir de inte goda.

Jag brukar använda en palett för att enkelt flytta över kakorna från bakbordet till plåten.

IMG_4685.JPG

Det blir mycket enklare att kavla degen och framförallt att få loss den om degen är kall. Så fort degen blir varm så faller den lätt isär när du ska lyfta över kakorna till plåten!

Viktigast är att pensla bakplåtspappret med smält smör, de gör pepparkakorna så mycket godare! Se till att kavla degen riktigt tunt, det i kombo med penslingen ger spröda kakor.

IMG_4689.JPG

Här hittar ni mitt favoritrecept på pepparkaksdeg!

I min senaste bok Leilas Sweet Christmas  hittar du massor av härliga julrecept!

Lycka till med baket!

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate