In Bakom kulisserna, Hemma hos mig, I köket, Inspiration!, Just nu, Mammalivet, Recept, Tips, Uncategorized

Idag blev det ugnsbakad torsk med vitlöksfrästa bönor till middag. Enkelt recept som passar hela familjen.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en ugnsform ringla lite olivolja över och smaksätt med chiliflakes (svaga), färsk hackad timjan, rivet citronskal flingsalt svartpeppar från kvarn. Smaksätt bägge sidor. Baka i ugnen 10 min.

Skölj bönor från burk eller tetra (jag använde stora vita & små svarta). Häll rikligt med olivolja i en het stekpanna och rosta en fint skivad vitlöksklyfta och en knivudd chiliflakes. Var försiktig med chilin (jag har fått torkade flakes som mamma odlat och de är inte starka) Fräs bönorna någon minut, smaksätt med salt, peppar och lite färsk hackad rosmarin. Stäng av och blanda ner körsbärstomater och avokado. Till detta serverade jag lite chilimajjo. Bara att röra ihop lite majonaise (hellmans) och sweet chilisås. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar! Voila…bon apetit.

20130411-192828.jpg

20130411-192845.jpg

20130411-192858.jpg

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate