In Okategoriserade

En juniorsäng gör övergången mellan spjäl- och vuxensäng lättare. När det var dags för Walter att ta det steget gjorde vi samtidigt om sängen till en mysig koja som man kan leka i på dagtid. Ett rutigt foder mot det randiga yttertyget gav ett gediget intryck och ett vackert fall. Sängen fick också en kjol som döljer plastlådor med lego och andra leksaker. Sängkjolen, som har motveck i hörnen och mitt på framsidan sitter fast med kardborreband, kan lätt tas bort om den behöver tvättas.

Vill du göra en likadan? Så här gjorde vi!1
Så här syr du sängkjolen:
Mät upp två kortsidor och en långsida, lägg till ca 10 cm på varje kortsida som går in bakom sängen och ca 6 cm runt om för fåll och sömsmån. Lägg även till 40 cm tyg per ”motveck” – två i hörnen och ett mitt fram på sängkjolen. Fålla tyget runt om. Mät ut och nåla motvecken. Sy därefter fast kardborrebandet.

2 Och tältet: Mät upp hur långt tältet ska vara. Sy ihop övertyg och foder med rätsidorna mot varandra och vänd. Sy därefter ihop längderna ca 6 cm ner så det bildas ett ”rynkhuvud” när du hänger upp tältet.
5Montering: Vi lät en smed tillverka konstruktionen och flaggan som håller upp tältet över sängen, men du kan också använda till exempel en hyllkonsol. Skjut fast kardborrband på sängens framsida och kortsidor med en häftpistol, och fäst sängkjolen i bandet.
6

Showing 2 comments
 • domkallarmighannes
  Svara

  så smart och fin

 • Jenny
  Svara

  Hej Leila! Snälla kan jag få receptet på den underbara pavlovan du bjöd på i Kockarnas Kamp??!!

  Kram

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate