In Hemma hos mig, I köket, Inspiration!, Recept

Nu känner man verkligen att hösten är på intågande och jag välkomnar den med öppna armar! Jag uppskattar verkligen hösten, då boar jag in mig här hemma lite extra, vi eldar i öppna spisen, dricker varm choklad i trädgården, eller tänder ljus så fort det börja skymma ute.

Häromdagen skördade jag våra fläderbär och vad många kanske inte känner till är att även saften på bären blir fantastiskt god.

Här ska ni nu få recept på min fläderbärssaft och några inspirerande härliga höstbilder.

Fläderbärssaft

2 flaskor

2 liter mogna fläderbär
3 tsk citronsyra
1 1/2 liter vatten
4 dl strösocker

 

1. Skölj och mosa bärklasarna med en potatisstamp i en bunke eller mixa lätt i matberedare.
2. Rör ner citronsyra och 1 liter vatten.
3. Lägg en tallrik över bunken och låt stå svalt i cirka ett dygn. Rör om då och då.
4. Koka upp bärmassan med resten av vattnet. Skumma av noga.
5. Sila och tillsätt strösocker i saften, koka upp igen, rör om och skumma av om det behövs.
6. Häll upp saften i desinficerade flaskor, fyll dem ända upp
till kanten och tillslut väl.
7. Förvaras kallt och spädes efter smak, cirka 1+4.

20130917-152448.jpg

20130917-152620.jpg

Comments
  • viveca
    Svara

    oj vad spännande.Jag älskar ditt recept med blåbärsdricka gör det varje säsong
    Det var det första receptet jag provade av dig smile
    en riktig skön helg jag får plocka fram de fläderbär jag har ifryden och testa

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate