In Bakom kulisserna, Hemma hos mig, I köket, Inspiration!, Instagram, italien, Magi!, Mat, Recept, Tips, Uncategorized

Gårdagens måltider bestod av en kycklingsallad med avokado och råris. Kycklingfilén marinerade jag i lite japansk soja, riven vitlök och ingefära och ett par droppar sweet chili. Sedan brynte jag den först i panna och stekte färdigt den i ugnen. Till kycklingen gjorde jag en sallad på avokado, koriander, gurka, körsbärstomater som jag smaksatte med lite olivolja, Tabasco , salt och svartpeppar. Superenkelt, nyttigt och väldigt gott!

20130126-102415.jpg
Till kvällen tillagade en riktig delikatess som jag faktiskt upptäckte och åt i Barcelona första gången. Det är dessa avlånga musslor som kallas för knivmusslor. Jag hittade dem i fiskdisken på Ica i lilla Mariefred så de kanske är på väg att bli vanligare här i Sverige. De går säkert att beställa om ni frågar er butik… Jag valde att tillaga dem ungefär som en Vongole igår men man kan också göra en vanlig Moules mariners på dem eller bara fräsa dem i olja, smör, vitlök och örter för att sedan slänga på ett lock och låta de koka i sin egen fond i någon minut. Jag hettade upp olivolja och tillsatte chiliflakes, schalottenlök, vitlök, musslor, lite vitt vin, färsk persilja och koriander. Innan man tillreder musslorna så är det Viktigt att tänka på att låta musslorna ligga en stund i rikligt saltat kallt vatten så att de spottar ut eventuell sand (de öppnar sig när de tror att de är hemma i saltvatten) och skölja dem noga flera gånger. Ta bort de som är trasiga.

20130126-103947.jpg

20130126-103959.jpg

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Translate