In Bakom kulisserna, Hemma hos mig, I köket, Leila Bakar!, Magi!, Mammalivet, Mat, Recept, Tips, walter

Inte bara mammor måste få röra sig ute i solen och friska luften. Efter dagis idag tog Walter sig en tur i skidspåret med sin pappa. Det är ju sportlovstider trots allt vilket min Mårten inte är sen att anamma nu när har inte kan åka Wasaloppet i år… När de kom hem var de båda hungriga som vargen och beställde pannkaka eller våfflor. Eftersom jag saknade mitt våffeljärn (vet inte vart det tagit vägen) så fick det bli Buttermilk pancakes istället. Buttermilk pancakes är en variant av amerikanska pannkakor som innehåller filmjölk (buttermilk). Jag tycker att de är supergoda och innehåller varken mycket fett eller socker. Att pannkakorna dessutom är supersnabba att göra är inget minus. Jag serverade dem med färska skivade jordgubbar och vispad grädde… mums tyckte Walter!

Smälter som en smörklick i en het panna när jag ser den här bilden på min lilla kille…

20130225-205034.jpg

Buttermilk Pancakes

10 pancakes

2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1/2 dl polenta
1/2 dl strösocker
1 msk smör
3 1/2 dl filmjölk
2 ekologiska ägg

Smör till stekning
Bär och vispgrädde till servering

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Smält smöret och blanda med filmjölk och ägg.
  3. Rör ner äggsmeten i de torra ingredienserna.
  4. Grädda dem gyllene i smör i en medelvarm stekpanna.
  5. Servera dem varma med smör och lönnsirap.

En annan variant man kan göra är klassiska amerikanska pannkakor. I smeten kan man blanda antingen skivad banan eller bär… De brukar serveras med lönnsirap och vaniljglass.

American pancakes

10 pancakes

3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
Skal av 1 citron
2 msk smör
2 1/2 dl mjölk 3%
1 ekologiskt ägg
Smör till gräddning
Florsocker och vaniljglass till servering
.
  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, strösocker, vaniljsocker och rivet citronskal i en bunke.
  2. Smält smöret, vispa ihop med mjölk och ägg och rör ner det i bunken med de torra ingredienserna.
  3. Grädda pannkakorna gyllene i smör i en medelvarm stekpanna.
  4. Servera pannkakorna varma med florsocker och vaniljglass.
Showing 15 comments
  • Hannele
    Svara

    Mmmmm ♥

  • lena
    Svara

    Ja saknar dina kakstämplar! Perfekt present tillsammans m nybakade kakor. Nääär kommer dom in? Vill ha bums !:-):-)

    • leila
      Svara

      Det gör vi med. Vi kommer snart att få in dem igen i lager igen. De har blivit försenade hos fabriken <3

  • lena
    Svara

    Ja saknar dina kakstämplar! Perfekt present tillsammans m nybakade kakor. Nääär kommer dom in? Vill ha bums !:-):-)

  • Elisabeth
    Svara

    Hei! Når kommer din nye interiør bok ?
    Mvh Elisabeth ( Norge.)

  • Charlotte Brodersen
    Svara

    Mmm.. Ser helt fantastisk lækre ud.
    Perfekt efter en tur på ski

    Kh/
    Charlotte Brodersen (Danmark)

  • Charlotte Brodersen
    Svara

    Mmm.. Ser helt fantastisk lækre ud.
    Perfekt efter en tur på ski

    Kh/
    Charlotte Brodersen (Danmark)

  • Veronika
    Svara

    Kan man alltså använda filmjölk i amerikanska recept där man ska ha buttermilk? Är det den bästa substitionen för buttermilk?

  • Anna Ördell Edoff
    Svara

    Hej Leila!
    Så mycket vackert du har omkring dig!
    Jag har en flicka som heter Sophie . Hon tittar gärna på dina program.
    Saken är den, att hon fyller 10 år den 19/3-13.
    Min fråga till dig är: Om det är möjligt, att få baka tillsammans med dig.
    OBS!! Är inte ute efter något TV program!!

    Nu har jag iaf frågat!

    Med vänlig hälsning,
    Anna Ördell Edoff
    Söderköping

    • leila
      Svara

      Tack för förfrågan (en vanlig fråga) men har dessvärre ingen möjlighet. Hälsa Sophie att jag är så glad att hon tittar <3 Kram!

  • Maria
    Svara

    Hej,

    Först och främst ett stort tack för det grymt goda receptet på amerikanska pannkakor. Det uppskattades av amerikanarna själva (vilket jag tycker är ett väldigt bra betyg) + alla andra förstås!

    Jag tänkte bara tipsa alla som bor utomlands och inte kan hitta alla ingredienserna som jag gör. Jag byte ut filmjölk mot naturell youhurt (grekisk går säkert bra), polentan byte jag ut mot havregryn och bikarbonaten byte jag ut mot bakpulver. Det funkade jättebra och de blev hur goda som helst.

    Tack för alla bra tips och ideer, mycket uppskattade! Är också sjukt avundsjuk på alla härliga frilufsbilder från Sverige, saknar!!! 🙁 Ser helt fantastiskt ut!

    Kramar

  • carolinacarlsson.se
    Svara

    Detta är världens bästa recept på buttermilk pancakes. Älskar det och gör det hur ofta som helst när jag inte har möjlighet att åka till USA (vilket inte är sådär ofta) haha <3

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Translate