In Preview - för godkännande

Chokladmousse är en riktig klassiker som alla älskar – och inte minst jag! Jag fick i uppdrag att testa Lindt’s nya mörka choklad med rosa grapefruit som visade vara grymt god! Nu har jag till och med lite vårt att hejda mig från att”provsmaka” en bit varje dag till kaffet (just saying!). Det är en mörk fyllig choklad med 70% kakaohalt och lite sega lufttorkade skal av rosa grapefruit i chokladen. Det ger chokladen en ton av citrus och spännande smakbrytning.

Lindt - Chokladmousse - Leila Lindholm

Grape fruit ger en härlig citrus touch på moussen och jag älskar bitarna som ger struktur och lite tuggmotstånd i chokladen. På sätt och vis påminner smak kombon lite om romerska bågar. Den är busenkel att gör och den perfekta desserten att bjuda på som ”Grand Finale”. Detta recept på fransk chokladmousse har jag lärt mig i Paris hos min franska vän Nicolas. Han i sin tur har ätit den sedan barnsben och om lärt sig göra chokladmousse av sin farmor.

Fransk chokladmousse med Pink Grapefruit

4 portioner

En riktig klassiker som inte ska underskattas! Så smart dessert som går att förbereda helt och hållet i god tid innan middagen. Servera den toppad med en klick lättvispad grädde och lite färska hallon eller andra bär.

DU BEHÖVER
200 g Lindt Pink Grape Fruit
2 msk mjölk
1 dl strösocker
6 ägg
1,5 dl crème frâiche

Lättvispad grädde till servering

GÖR SÅ HÄR

1. Separera äggen (noggrant så att ingen gula kommer i vitan).
2. Smält chokladen i ett vattenbad, tillsätt mjölken och hälften av strösockret. Ta av från värmen.
3. Vispa vitorna till ett hårt skum/maräng tillsammans med resterande strösocker.
4. Vispa ner en äggula i taget i chokladen och vänd sedan ner crème frâiche.
5. Vänd ner den vispade äggvitan.
6. Häll direkt upp i serveringsgals alt. ställ in skålen i kylen i cirka 2-3 timmar (så att du sedan kan skeda upp ägg) så att moussen får stelna till innan servering.

Lindt - Chokladmousse - Leila Lindholm

Rustik höstgalette med plommon och äpplen

Om det är någonting som jag älskar så är det just klassiska desserter med en twist. De har ju blivit klassiker av en orsak – eller hur? En dessert som chokladmousse kan aldrig bli fel och jag vet att det är något som iallafall jag aldrig tröttnar på. Jag tycker att Lindts nya choklad med Pink Grape gav min choklad mousse en extra dimension som blev magisk.

Sponsrat inlägg i samarbete med Lindt

Recent Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »

FROM MY KITCHEN TO YOUR INBOX

- Be the first to know -

Tack!