In Lifestyle

Min trädgård är just nu full av äpplen (mer än vad jag kan hantera faktiskt! Så att baka äppelpaj blir självskrivet så här års! Jag ska göra mitt bästa för att hinna ta hand om allt (dvs det som jag inte ger bort förstås). Ett år bestämde vi oss för att åka till det lokala munterhet för att göra must. Det resulterade i 14 (!) backar must från 1 träd, tro det eller ej…

Laktos och glutenfri smulpaj med äpple och kanel

Jag vet att det är fler och fler som valt bort gluten av olika anledningar, man vill ju ändå kunna njuta av goda bakverk eller hur? Detta recept är både glutenfritt och lite hälsosammare än de flesta bakverk. Jag gjorde den ofta när min lilla tjej Olivia var mindre eftersom hon då inte tålde ägg.

Samma smuldeg kan man ju givetvis använda till Glutenfri Blåbärspaj eller annan smulpaj också om man vill. Man älskar ju klassisk smulpaj men riktigt bra glutenfria recept är det ju ont om. I detta recept använder jag bovete, som inte kommer ifrån veteaxet som man kanske skulle kunna tro utan som i själva verket är en ört. Därför är bovetet helt fritt från gluten. Bovetet gör smulorna härligt knapriga tillsammans med de sega dadlarna.

Laktos och glutenfri smulpaj med äpple och kanel

Laktos och glutenfri smulpaj med äpple och kanel

Servera pajen med lite lättvispad grädde, vaniljglass eller råkräm. Vill man vara extra nyttig kan man ju servera den med lite vaniljkvarg! Du hittar hela receptet här!

Laktos och glutenfri smulpaj med äpple och kanel

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate