Jag har nu testat att grodda bönor själv några gånger. Jag brukar köpa groddar ganska ofta och lägga på min ostsmörgås men nu tänkte jag att jag måste testa att grodda dem själv. Än så länge testat de bönor som går lite kvickt och inte kräver så mycket tid och engagemang, och det är mungbönor. Walter (min son) tyckte att det var så kul när det efter varje dag började växa i burken.
Det jag har använt här är en groddningsburk med en sil i locket, men det går alldeles utmärkt att använda en gammal syltburk, en överbliven handduk och en gummisnodd att sätta runt handduken som ett lock.
Testa gärna, mycket enklare än vad man tror… och på köpet får ni värsta vitaminbomberna!
Så här gjorde jag:
Blötlägg 1 dl mungbönor och blötlägg över natten. Häll bort vattnet och skölj dem igen. Låt burken stå under en handduk, gärna upp och ned med nät över öppningen så att vattnet kan rinna av ordentligt. Skölj sedan groddarna 2 – 3 ggr per dag. Efter 4 – 5 dagar är groddarna klara. Ställ dem nu i fönstret så blir de vackert gröna. Förvara groddarna i kylen. Hållbarhet ca 5 dagar.
Groddarna är riktiga små energibomber, fulla med mineraler och vitaminer.
Det är fantastiskt gott och enkelt att grodda mungbönor själv! Inte bara gott att lägga på smörgåsar utan också väldigt goda att slänga i en wok precis innan den är färdig.
Sånt är så roligt, ska jag absolut testa
Hej Laila,
Du har så fin klädsmak, och är en sådan entreprenör…
Kan inte du börja sälja fina klänningar också?
50 tal, söta, fördelaktiga, kvinnliga.
Jag skulle köpa!!!
Ha en fin dag,
Mvh Maria
Det har varit på gång ett tag. Får se när det kan bli verklighet!
Hej!
Har en fråga angående dina kanelbullar. Jag får aldrig till degen att jäsa, vad gör jag för fel??? Följer verkligen receptet. Tycker det är så enkelt när man inte behöver värma mjölken osv.
Du ska värma mjölken till 37 grader. Annars tar det hundra år att jäsa degen. Det är smöret som inte måste smältas, det kan vara rumstemperatur men inte kallt.
okej då förstår jag men i receptet står det:
Smula ner jästen i en bunke och lös den med kall mjölk, grädde, strösocker, salt, smör och ägg.
Vi groddar för fullt 🙂 just nu är det broccoli groddar som går mest, testat det?
Jättegoda och krispiga…..
Nix, snälla skriv gärna hur du gör <3
Ska dom förvaras i kylen under själva groddningen?
Jag ser ett grönt groddningslock i plast på en av bilderna. Jag hade ett likadant som gått sönder och saknar det. Vet du var jag hittar det?