Jag tänkte tipsa om en enkel och magiskt god tårta som kanske kunde passa till halloween. Jag bakar bottnarna i 3 springformar för att få varje botten så hög som möjligt och använder springformar som är 16 cm i diameter. Den fluffiga frostingen får sin elastiska och smidiga konsistens av jordnötssmör och att man vispar den länge.
Chokladtårta med jordnötsfrosting
1 tårta
Den här chokladtårtan är en riktig dröm för alla som gillar choklad och nötter! Dekorera den med vackra spritsade rosor med hjälp av en blomtyll. Du behöver även spritspåsar för uppdraget.
DU BEHÖVER
Tårtbottnar
300 g mörk choklad
70 % av god kvalitet
150 g smör
2 dl strösocker
5 ekologiska ägg
1 färsk vaniljstång
1 nypa flingsalt
2 dl vetemjöl
Peanut Butter Frosting
1 1/2 dl jordnötssmör
2 1/2 dl florsocker
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk vaniljpulver
300 g philadelphiaost
2 msk varmt kaffe
GÖR SÅ HÄR
Tårtbottnar
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält chokladen och smöret och rör det slätt.
3. Vispa ägg, strösocker, salt och frön från urskrapad vaniljstång vitt och luftigt.
4. Sikta ner vetemjölet i äggsmeten.
5. Vänd försiktigt ner chokladsmöret.
6. Fördela smeten jämnt i tre smorda springformar, 16 cm i diameter.
7. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 20–25 minuter. De ska ha stelnat till när man skakar formarna försiktigt men vara mjuka i mitten, annars blir kakan lätt för smulig.
8. Låt chokladkakorna svalna medan du gör frostingen.
Peanut Butter Frosting
1. Vispa jordnötssmör, florsocker, kakao, vaniljpulver och philadelphiaost krämigt. Tillsätt kaffet.
2. Bred frostingen på den ena botten och lägg sedan på nästa botten som du också brer med frosting. Monterar sedan på den sista botten och täck sedan hela tårtan med frosting.
3. Spritsa vackra rosor med hjälp av en blomtyll.
I min onlinebutik hittar du massor av roliga saker till bakningen och halloween… Glöm inte att det alltid är viktigt att använda en riktigt god och bra kakao och choklad av hög kvalitet för bästa resultat när du bakar.