Att göra sin egen glögg är enkelt och betydligt godare än att köpa färdig. Se bara till att utgå från ett gott vin som du gillar. Här delar jag med mig av några favoriter som passar perfekt till glöggminglet tillsammans med julgodis, pepparkakor eller lussebullar!
Min glöggsangria är en bra start på glöggfesten. Om man vill så går det självklart att spetsa glöggsangrian med valfri stark dryck.
Glöggsangria
1 stor bålskål
DU BEHÖVER
1 bag and box rödvin
6 dl strösocker
2 påsar glöggkryddor
2 l apelsinjuice av god kvalitet
2 l cranberry juice
Citrusfrukter i skivor
En massa is
GÖR SÅ HÄR
1. Värm vinet med strösocker och glöggkryddor, låt stå och dra samt svalna. Plocka upp glöggkryddorna.
2. Blanda med fruktjuice och skivad citrusfrukt i en fin bålskål.
3. Servera glöggsangrian i glas med massor av is.
Smaksätt glöggen med apelsinskal, det ger en supergod smak och ger finess till vanlig traditionell glögg. Oljorna från apelsinskalet lyfter glöggen till en helt ny dimension. Det blir fantastiskt gott och en fräsch twist på denna älskade juldryck.
Hemgjord glögg med apelsin
8 SMÅ GLÖGGLAS
DU BEHÖVER
1 flaska rödvin
2 dl strösocker
1 påse glöggkryddor
skal av 1–2 ekologiska apelsiner
russin och sötmandel
GÖR SÅ HÄR
1. Häll vin, socker och kryddor i en kastrull och värm under omrörning tills sockret lösts upp.
2.Låt glöggen stå och dra med kryddorna en timme och sila sedan bort dem.
3.Skala remsor av apelsinen och lägg en i varje glas. Häll den varma glöggen över och servera med russin och mandel.