In Bakverk, I köket, Inspiration!, Instagram, Leila Bakar!, Leila's General Store, Mat, Uncategorized

Tänk vad mycket sött och gott och chokladit det finns….men jag tror faktiskt ingenting slår marängsuisse med hemgjorda katalanska sega choklad maränger.

Så jag tänkte visa er lite steg för steg hur man gör dom här godbitarna!

Katalanska maränger

9 maränger

7 ekologiska äggvitor
5 1/4 dl strösocker
Saft av 1/2 citron

100 g mörk kvalitetschoklad 70%

1. Sätt ugnen på 130 grader.
2. Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke.
3. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten). Vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60–65 grader.

4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills den svalnat.

5. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt så att marängen blir randig.

6.Klicka ut marängen med hjälp av två skedar i stora muffinsformar eller på en plåt med bakplåtspapper.

7.Grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme, marängerna ska vara lite sega i mitten.;

20130903-151408.jpgFörst vispar ni äggvitan, sockret och citronen över ett vattenbad till ca 65 gr eller när alla sockerkristaller smält. (Detta är ett mycket viktigt moment, annars blir marängerna knapriga av osmält socker)

20130903-151638.jpgSen vispar ni marängen i hög fart till den är kall, antingen med elvisp eller som jag gör här i en bakmaskin.

20130903-151851.jpgUnder tiden marängen vispas kall, så smälter du chokladen.

20130903-152040.jpgVänd försiktigt ner chokladen i marängsmeten, rör inte så mycket, då blir marängen grå i färgen, finare om dom blir lite mer randiga på vissa ställen!

20130903-152338.jpgJag valde att använda muffinsformar denna gång, så du tar 2 skedar, skrapa av med den ena skeden och lägg en stor klick i varje form. Sätt in marängen i ugnen.

20130903-152718.jpgSen är dom klara, förvara torrt!

20130903-152806.jpg

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate