Påsken närmar sig och jag och min lilla Olivia fixar en kladdkaka med fågelbon. Kolla in vad vi gör genom att klicka här! Ni ser hela filmen på min egen kanal.
Kanske något att göra med kidsen till påsk? Receptet på kakan hittar ni nedan!
Kladdkaka med brynt smör
DU BEHÖVER
50 g smör
½ dl olivolja
2 ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao av god kvalitet
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Smör och ströbröd till formen
50 g mörk choklad 70 % av bra kvalitet
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Bryn smöret i en kastrull och tillsätt olivolja.
- Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner smöret.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
- Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter, och stick i grovt brutna chokladbitar.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
- Servera den sega och kladdiga kladdkakan med nyvispad grädde.
Mitt recept på kladdkaka är en riktig klassiker. Många har åsikter om hur en kladdkaka ska vara. Jag tycker att den ska vara lite seg och kladdig (förstås). Tänk på att olika ugnar gräddar olika effektivt så därför ska man alltid testa hur kladdig kladdkakan är med en sticka för att få sitt önskade resultat. Jag pudrar alltid min kladdkaka med florsocker innan servering för att piffa till den lite extra. Det här är ett av mina mest populära recept!