In Lifestyle, Recept

Idag tänkte jag bjuda på världens godaste och enklaste äppelkaka som bokstavligen faktiskt bara tar ett par minuter att röra ihop. Allt man behöver göra är att röra samman ingredienserna i en bunke och lägga över smeten i en bröad ugnsform. Lägg sedan i äppelskivor i en solfjäder liknade form, strö över rårörsocker, kanel och några smörklickar…

 

Knäckig äppelkaka

 

1 kaka

Denna äppelkaka kan man baka i vilken ugnsfast form som helst. Även en räfflad pajform går bra men forman bör inte vara för stor, det är inte supermycket smet. Du behöver strösocker, grovmalen kardemumma och smör att strö och hyvla över kakan innan gräddning. Smörj formen med smör.

DU BEHÖVER

1 stort ekologiskt ägg
2 dl strösocker
1 tsk vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker alt. 1 knivsudd vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
100 g smält smör
4-5 syrliga svenska äpplen

GÖR SÅ HÄR
  1. Rör samman ägg, strösocker och vatten.
  2. Rör ner smält smör.
  3. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten.
  4. Fyll smeten i en välsmord form, lägg på tunna äppelskivor som en solfjäder.
  5. Strö över lite strösocker, grovmalen kardemumma och lägg på några smörklickar.
  6. Grädda kakan i 25-30 minuter till en gyllene färg i 175 grader (varmluft).
Leila Vaniljsås

Råkräm

1 vaniljstång
3 ekologiska äggulor
1 dl strösocker
6 dl vispgrädde

GÖR SÅ HÄR
  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
  2. Vispa gulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt.
  3. Vispa grädden luftig och vänd ner den i äggsmeten.
Leilas Äppelkaka

Jag lovar att denna underbara äppelkaka kommer att göra succé på fikat.

Recent Posts
Showing 2 comments
  • Emelie
    Svara

    Älskar den här kakan! Så enkel och god!
    Kastrullunderlägget är ljuvligt! Något du säljer?

    • Leila Lindholm
      Svara

      Åh tack!! Kastrullunderlägget är vintage och ett loppisfynd. Kram!

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »

FROM MY KITCHEN TO YOUR INBOX

- Be the first to know -

Tack!