I kvällens Kockarnas kamp blev det gräddsås i duellen… Tänkte därför att jag kanske kunde dela med mig av ett enkelt vardagsrecept på mina köttbullar.
Klassiska köttbullar
800 g nötfärs
4 schalottenlökar
2 klyftor vitlök
2 msk olivolja
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn
5 dl vispgrädde
3 ansjovisfiléer
1 msk svartvinbärsgelé
1 knippe persilja
Olivolja och smör till stekning
Potatismos, pressgurka, rårörda lingon och hackad persilja till servering
- Finhacka schalottenlök och vitlök och stek i olja utan att de får färg.
- Blanda stekt lök, färs och kryddor i en bunke.
- Rulla till små köttbullar och stek i olivolja och smör.
- Slå på grädde, finhackad anjovis och gelé. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
Servera köttbullarna med potatismos, rårörda lingon och finhackad persilja.