In Bakverk, I köket, Inspiration!, Leila Bakar!, Recept, Uncategorized

Sitter och bläddrar lite i min bok One More Slice och hittar ju då det smaskigaste receptet på Cobbler med säsongens frukt och bär, perfekt i dessa skördetider, så till er som aldrig provat denna goding så kommer receptet här nedan!

Mixed Fruit Cobbler

1 form/ 6 portioner

100 g smör
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Skal av 1 citron
1 nypa salt
1/2 dl strösocker
3/4 dl kaffegrädde
1 dl kokosflingor

 Fyllning
1 liter blandade bär (vinbär,  blåbär, hallon)
1 dl råsocker
3 persikor
50 g mandelspån

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Tärna smöret i småbitar och nyp ihop det med vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, rivet citronskal, salt och strösocker.
  3. Tillsätt lite kaffegrädde i taget och rör ner kokosflingor.
  4. Blanda bären med råsocker. Klyfta persikorna.
  5. Varva bär, frukt och smet i en liten ugnsfast form (cirka  20 x 15 cm). Strö över mandelspån.
  6. Grädda den gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

Cobbler, bärcobbler, One More Slice, Leila Lindholm

 

 

 

 

 

Showing 2 comments
  • Josefin
    Svara

    Hejsan! Jag hade behövt tips på ett recept. Vi fick vaniljsås över och jag tänkte baka med det. Det är vanlig snabb marsan. Har du tips på något lätt man kan baka med det? Inte som tillbehör då, utan i kakan 🙂 mvh.

    • leila
      Svara

      Nej, tyvärr brukar jag inte använda snabbmarsan.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »