Sitter och bläddrar lite i min bok One More Slice och hittar ju då det smaskigaste receptet på Cobbler med säsongens frukt och bär, perfekt i dessa skördetider, så till er som aldrig provat denna goding så kommer receptet här nedan!
Mixed Fruit Cobbler
1 form/ 6 portioner
100 g smör
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Skal av 1 citron
1 nypa salt
1/2 dl strösocker
3/4 dl kaffegrädde
1 dl kokosflingor
Fyllning
1 liter blandade bär (vinbär, blåbär, hallon)
1 dl råsocker
3 persikor
50 g mandelspån
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Tärna smöret i småbitar och nyp ihop det med vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, rivet citronskal, salt och strösocker.
- Tillsätt lite kaffegrädde i taget och rör ner kokosflingor.
- Blanda bären med råsocker. Klyfta persikorna.
- Varva bär, frukt och smet i en liten ugnsfast form (cirka 20 x 15 cm). Strö över mandelspån.
- Grädda den gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Hejsan! Jag hade behövt tips på ett recept. Vi fick vaniljsås över och jag tänkte baka med det. Det är vanlig snabb marsan. Har du tips på något lätt man kan baka med det? Inte som tillbehör då, utan i kakan 🙂 mvh.
Nej, tyvärr brukar jag inte använda snabbmarsan.