In Bakverk, Halloween, I köket, Inspiration!, Magi!, Recept, Tips

Här kommer en variant på en smaskig Pavlova som jag även har med i Elle Mat & Vin i detta nummer, där ger jag några grymt goda och smaskiga tips till Halloween.

Here you have a really good recipe of Pavlova, it’s delicious to Halloween. Please use Google translate for the recipe!

IMG_1528.JPG

 Lakritspavlova med hallon och yoghurtgrädde

 cirka 18 maränger

7 ekologiska äggvitor
5.25 dl
 strösocker
 0.5 st
 citron, saften
3 msk
 lakritspulver

TOPPING

  5 dl
 vispgrädde
3 dl
 grekisk yoghurt 10 %
3 msk
 florsocker
1 liter hallon

Sätt ugnen på 130 grader.
Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke. Rör tills sockret att löst upp sig.
Vispa marängen tjock över kokande vattenbad tills den uppnår cirka 65 grader.
Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat.
Vänd försiktigt i 2/3 av lakritspulvret i marängen så att den blir ”ripplad”.
Skeda ut marängen till små fluffiga marängberg på en plåt med bakplåtspapper.
Strö över resterande lakritspulver över marängerna.
Grädda i mitten av ugnen i 45-55 minuter, de ska vara lite sega i mitten.
Vispa grädden och blanda den med grekisk yoghurt och florsocker. Skeda ut yoghurtgrädden över marängbottnarna och toppa med hallon.

 

Showing 5 comments
  • Milla
    Svara

    Hur länge håller marängerna?

    • leila
      Svara

      De håller i några dagar i skafferiet!

  • Svara

    ÅÅhh vad gott det ser ut 😀

  • Emma
    Svara

    Kan man även göra en stor marängbotten? Hur tjock bör den vara?

    • Leila Lindholm
      Svara

      Absolut! Gör den i valfri tjocklek men jag skulle kanske satsa på cirka 7 cm tjock.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate