Här kommer en variant på en smaskig Pavlova som jag även har med i Elle Mat & Vin i detta nummer, där ger jag några grymt goda och smaskiga tips till Halloween.
Here you have a really good recipe of Pavlova, it’s delicious to Halloween. Please use Google translate for the recipe!
Lakritspavlova med hallon och yoghurtgrädde
cirka 18 maränger
7 ekologiska äggvitor
5.25 dl
strösocker
0.5 st
citron, saften
3 msk
lakritspulver
TOPPING
5 dl
vispgrädde
3 dl
grekisk yoghurt 10 %
3 msk
florsocker
1 liter hallon
Sätt ugnen på 130 grader.
Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke. Rör tills sockret att löst upp sig.
Vispa marängen tjock över kokande vattenbad tills den uppnår cirka 65 grader.
Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat.
Vänd försiktigt i 2/3 av lakritspulvret i marängen så att den blir ”ripplad”.
Skeda ut marängen till små fluffiga marängberg på en plåt med bakplåtspapper.
Strö över resterande lakritspulver över marängerna.
Grädda i mitten av ugnen i 45-55 minuter, de ska vara lite sega i mitten.
Vispa grädden och blanda den med grekisk yoghurt och florsocker. Skeda ut yoghurtgrädden över marängbottnarna och toppa med hallon.
Hur länge håller marängerna?
De håller i några dagar i skafferiet!
ÅÅhh vad gott det ser ut 😀
Kan man även göra en stor marängbotten? Hur tjock bör den vara?
Absolut! Gör den i valfri tjocklek men jag skulle kanske satsa på cirka 7 cm tjock.