In Fest, Hemma hos mig, I köket, Inspiration!, Instagram, Just nu, Mat, Recept, Uncategorized

Nu har jag gjort ett supersmarrigt recept till Farsdag. Pulled Pork som jag först kokat med… tro det eller ej, men Coca Cola, vitlök och lök.
Sen gned jag in köttet med en spice rub gjord på spiskummin, paprika och annat gott. Pulled pork är nästan godast att servera i bröd som en burgare med en krämig Cole slaw. Om man vill kan man skippa coca colakoket och enbart köra köttet med rub i ugnen, då steker man det i 4 timmar istället.

20131106-135230.jpg

Coca cola style
Pulled Pork

6 portioner
1,5 kg fläskkarré
1,5 liter Coca Cola
2 gul lök
5 vitlöksklyftor
1 tsk salt
10 svartpepparkorn

Spice Rub 

½ dl paprikapulver
¼ dl salt
¼ dl spiskummin
¼ dl ingefära
½ tsk chilipulver
1 msk kanel
2 msk flingsalt
1 tsk malen svartpeppar
1 nypa malen muskotnöt

  1. Lägg karrén i en kastrull och häll över Coca Cola så att det täcker köttet.
  2. Tillsätt skivad lök och vitlöksklyftor, salt och svartpepparkorn.
  3. Sjud karrén i cirka 1½- 2 timmar.
  4. Ta upp köttet och lägg det på en ugnsplåt.
  5. Sätt på ugnen på 140 grader varmluft.
  6. Blanda spice rub i en skål.
  7. Gnid in karrén med kryddblandningen, stek köttet i ugnen i cirka 2 timmar.
  8. Dra lite i karrén med en gaffel, när köttet trådar sig och lossnar är det färdigt. Ta ut och servera genast.
  • 20131106-135311.jpg20131106-135349.jpg
  • Hamburgerbröd

    10-12 bröd

    25 g färsk jäst
    3 dl ljummet vatten
    ½ dl olivolja
    2 msk honung
    1 msk flingsalt
    7–8 dl vetemjöl special
    Ägg till pensling

    1. Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
    2. Tillsätt lite vetemjöl i taget, arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
    3. Jäs degen i bunken täckt med bakduk till dubbel storlek i cirka 45 minuter.
    4. Sätt ugnen på 175 grader.
    5. Häll upp degen på mjölat bakbord, dela i 12 bitar, knåda och forma till bullar.
    6. Jäs i cirka 30 minuter under bakduk på en bakplåt med bakplåtspapper.
    7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

    20131106-135409.jpg
    20131106-135600.jpg

Krispig rödkåls cole slaw med fänkål & äpple

6 portioner

3 dl finstrimlad rödkål
2 dl finstrimlad fänkål
1 strimlat äpple med skal
2 dl majonnäs
1 tsk kumminfrö
Salt & svartpeppar från kvarn

  1. Finstrimla rödkål, fänkål och lägg i ett durkslag.
  2. Strö lite salt på kålen och låt dra i cirka 10 min.
  3. Rosta kumminfrön i en torr stekpanna.
  4. Strimla äpplet med skal och blanda med rödkål, fänkål, rostad kummin, majonnäs och svartpeppar.
Showing 34 comments
  • Svara

    Underbart! Jag brukar också göra hamburgare med eget bröd och egen dressing och inbland gör jag egen ketchup också, som är helt underbart gott. Men när jag köper vill jag ju ha Heinz glasflaskor – vet du var jag kan hitta dem? Jag får ju nästan lust att ta med mig från restauranger som har, eller kanske fråga om jag får köpa 🙂 Men på mataffärerna ser jag bara plastflaskor…

  • Silje
    Svara

    Ser fantastiskt gott ut! Detta måste jag absolut laga någon gång! Mums! 🙂

  • Sillen
    Svara

    Sådärja!
    Efter en himla massa googlande så fastnade jag för det här receptet,ska bli kul att testa.just nu är köttet i ugnen å sprider en doft runt lägenheten som gör mig sjukt hungrig.jag kommer att lägga porken i tortillabröd som jag sedan viker ihop å bryner på lite lätt i stekpanna.Till det blir det Cole slaw,guacamole,salsa,majs,sallad å rödlök.

  • Ingegerd
    Svara

    Första gången vi lagat Pulled Pork, följde receptet och tillbehören ganska noga… Blev jättegott.

    • leila
      Svara

      Härligt!! Kul att höra!

  • Josefin
    Svara

    Testade detta idag, supergott! Vi åt kött så det sprutade ut ur öronen på oss…

  • Henrik
    Svara

    Hej!
    Om jag ska göra 2 karrer, kan jag lägga det i samma form då? Blir det lika tid i ugen då? Eller är det lättare att göra klart den ena dagen innan?

  • Lisette
    Svara

    Har nu en bit fläskstek puttrande på spisen, ser fram emot riktigt god middag idag. Hoppas jag inte misslyckas nu bara

  • Adiam
    Svara

    I vilken grad ska man tillaga köttet om man har en vanlig ugn och inte varmluftsugn?

  • Kristina
    Svara

    Hejsan! Hur gör jag om jag inte har varmluftsugn? Blir det 200 grader då?

  • Ellen
    Svara

    Kan man koka köttet dagen innan?

    • leila
      Svara

      Ja, det funkar säkert. Du kan köra köttet enbart i ugnen också, då med samma kryddblandning fast längre tid.

  • MildaMatilda
    Svara

    Funkar det lika bra med en skink stek? Och i så fall, är tillagningssättet det samma? // Karin

  • Gun-Britt
    Svara

    Hej Leila
    Kan man använda Cola light eller zero i stället, (diabetiker).

    • leila
      Svara

      Ja visst. Möjligvis att det bubblar lite mer när du kokar…<3

  • Lisa
    Svara

    Hej! Receptet verkar super! I somras åt jag pulled pork på malmöfestivalen, serverades då i pitabröd med coleslaw. Nu till min fråga! Deras pulled pork var väldigt ”kletig” som om den var smaksatt med någon glaze eller liknande. Det var supergott! Har du något tips på hur man kan få denna kladdiga konsistens? Tack för massvis av fina recept!

    • leila
      Svara

      Det är bara att du penslar med glaze i slutet (sista timmen) i ugnen. Du kan använda min glaze som jag har till Ribsen på http://www.leila.se

  • Kristina
    Svara

    Hej
    Kan man koka köttet dagen innan och gnida in det med rubben och låta det vila i kylen över natten? Eller blir det för starkt då?

  • Kristina
    Svara

    Glömde fråga om man inte kokar det, hur gör man med vitlöken då?

  • Maria
    Svara

    Hej! Går de att använda samma recept på älgstek?

    • leila
      Svara

      Det är kanske lite magert kött men om du vill kan du ju alltid prova…

  • Jenny Kays (USA)
    Svara

    I was hoping to get the measurements and recipe in English please??? Is that a possible request? I think I can make out some of the ingredients, like paprikapulver is Paprika? I would REALLY, really like to try and make these recipes. Thank you.

    • leila
      Svara

      Thanks Jenny, I will try to publish my recipes in english too! Paprika is simply called paprika powder in US.

  • Lotta
    Svara

    Tror du att man kan tillaga Pulled pork på fryst kött. Blev super locked utav detta recept och har en fläskkarre i frysen. Men hinner ju inte tina den om jag ska laga den till ikväll…..

    • leila
      Svara

      Det skulle jag nog inte rekommendera faktiskt. Färskt är betydligt bättre och tappar inte vätska!

      • Robert Creuzer
        Svara

        Har provar att koka tjocka revben som var frysta. Gick alldeles utmärkt. Ner i stor kastrull, kryddor på med lock och koka. Tid efter storlek.(1,5kg c:a 2H) Tag upp, krydda in och griljera i ugn. Detta blev ungefär som pulled pork. Förfaringssättet borde gå att använda till karré med.

  • Svara

    レpersonnesはVOUS voulez connaitreレ秘密はdiriger VOTREの射精を注ぎますか?完全にあなたが書いている仕事をする中で、あなたの決意を見ることができYoureのを

  • Svara

    現在より良いブログを求めています。あなたの読者の簡単な理解のためにすぐにポイントに行く、優れた情報を提供するように手元に常にあることが起こります。 youreのは本当にこの分野で素晴らしいプロ。いつも私のような人々のためにそこにいるために感謝します。それはあなたが確かにいくつかの信頼を持つことになります誰にプロを発見することは本当に稀であるhuan​​hangrn。今日では世界では、誰もが本当に他人にこのsubjecttopicで解決策を示して気にしません。どのように偶然、私は実際にこのような素晴らしいウェブサイトを発見したことになっています。それは本当に彼らが議論の考えを介してこの世界に本物の違いを作るまさにあなたのような人です。軍隊蛇口hadda兵士elje

  • Mats Johansson
    Svara

    Har provat receptet två gånger. En gång hemma i ugnen. Blev helt super. Andra gången på grillen. Blev, om möjligt, bättre. Hade då färdigt bröd. Ska snart testa på grillen igen och då även testa att göra bullarna på grillen.

pingbacks / trackbacks
  • […] Leilas Pulled pork Coca cola style med hembakta hamburgerbröd  -till dem gjorde jag en Paleo coleslaw […]

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate