In Interior

Hemma hos oss har vi ett fint rum med burspråk som vi fick klura lite på hur vi skulle möblera. Burspråk är alltid vackra men kan vara besvärliga att inreda och fyller sällan någon funktion, bortsett från att släppa in ljus. Här har jag gjort ett minibibliotek med en arbetsplats hemma. Skrivbordet är placerat i mitten både för att fylla utrymmet och för att binda ihop burspråket med resten av rummet. Boktapeten är en rolig detalj som ger bibliotekskänsla utan att ta plats (den kommer ifrån Cole and son och finns i några olika färgsättningar). Att vända skrivbordet in mot rummet är så mycket trevligare än att vända det mot en vägg. Kul sätt att även använda burspråket. Det har nu blivit en vacker arbetsplats.

Mellan matsalen och det här rummet fanns tidigare bara en vanlig dörr. En dagöppning med glasade detaljer gör att man kan sitta här och ha kontakt med både matsalen och köket. En riktigt stor bandkantad sisalmatta återkommer både här och i matsalen och gör att rummen hänger samman. Lägg gärna matta på matta, det rör till rummet på ett behagligt sätt.

Kolonial stil

När du väl har valt ett tema för ditt rum är det lättare att börja leta detaljer. I ett rum med kolonial stil är det fint med koraller, fjädrar, orientaliskt porslin, palmväxter och zebramönstrade kuddar.
Låt gärna temat återkomma i motiv på väggarna. Ljusa bokryggar och mörka läderband förstärker temat. Har du inte tillräckligt många böcker hemma går det att köpa billigt på antikvariat och loppisar (det har jag gjort). Gamla böcker ger rummet karaktär.

Man kan skapa stor effekt genom att lägga ner lite extra kraft på att även göra taken fina. Här har vi byggt ett kassettak (se rutmönstret i taket), som både är en vacker detalj och binder samman rummen. En fläkt i krom förstärker kolonialstilen och svalkar skönt heta sommardagar. Elementskyddden döljer ett ganska så fult fläktelement och det byggde vi samtidigt som vi renoverade huset så det bad jag snickarna fixa mot en ritning som vi gjorde.

Göm teven…

Gamla skåp är fina, men det är inte alltid de är optimala för just det vi vill använda dem till. Det finns lösningar på det. Se till exempel vad vi gjort med det här skåpet, som rymmer både tv, dvd, böcker och spel.

Detta är ett gammalt skåp som vi har byggt om genom att addera en underdel. Gamla skåp är ofta otroligt vackra men ofta även låga. Till ett rum med takhöjd vill man ju ha ett pampigt högt skåp och det kan man faktiskt lösa hyfsat enkelt. Kolla hur jag gjort här…

TIPS: Tänk ut ett färgtema med ett par olika accentfärger som återkommer i rummet. Här har vi använt natur och vitt som bas med blått och grönt som accenter.

Showing 6 comments
 • Ellinor Liberg
  Svara

  så fantastiskt vackert! Vilken färgkod har ni i rummet?
  Tack på förhand om du vill dela med dig.

  vänliga hälsningar Ellinor

  • Leila Lindholm
   Svara

   Vet inte faktiskt. Jag bröt den själv….

 • Helga schwärzler
  Svara

  Dear Leila,
  I just love your white chairs in the livingroom!!!
  Would you please be so kind to tell me where you got these?
  I would be very happy

 • helga schwärzler
  Svara

  dear all,
  i would love to buy these white chairs – can you please give me some more informatin about them?
  thank you so much for your respond!
  kind regards
  helga schwärzler from austria

  • Leila Lindholm
   Svara

   Dear Helga,
   We can help you to order them thru Leila’s General Store. PLEASE email my costumer service at Kundtjanst@leilasgeneralstore.com
   Best wishes, Leila

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate