In Interior

Många har frågat mig om mina vackra gamla svarta skåp, vart de kommer ifrån och hur jag hittat dem men sanningen är att de är gamla skåp som jag byggt om (och det var inte speciellt svårt faktiskt). Det här är säkert inget en antikhandlare skulle rekommendera men möbler ska användas och helst vara både vackra och funktionella. Ibland kanske de behöver anpassas och förändras för att fylla dina behov. Jag behövde exempelvis ett serveringsskåp men plats för både bestick och porslin. Jag ville att det skulle vara högt och ståtligt dels för att vi har högt i tak, och originalskåpet var på tok för lågt och inte vidare värst funktionellt för ändamålet.

Trolla med möbler…

Här ser du två exempel på hur du kan höja skåp och skapa smartare förvaring. Vi tog hjälp av en snickare och lät bygga till en underdel till skåpet med tillhörande inredning som jag skissade upp. Delen till serveringsskåpet gjordes i samband med att vi byggde köket av samma snickerifirma. Prislappen för vårt snickeribyggda kök var betydligt billigare än de ”snickeribyggda kök” som finns på marknaden. Ni känner säkert till vilka jag menar.

Så bygger du om ett skåp

Så bygger du om ett skåp

Showing 5 comments
 • Åsa
  Svara

  Tack för fint tips! En fråga, vad använder du för färg för att få den matta/antika känslan på skåpen? Är det svart färg eller bruten åt något håll?

  Tack för all annan fantastisk inspiration på blogg/butiker/instagram 🙂

  Åsa

  • Leila Lindholm
   Svara

   Jag försökte egentligen bara hitta den färg som var mest lik originalskåpet så att delarna skulle matcha. I detta fallet tror jag att det var en svart lasyr. Kram!

  • Leila Lindholm
   Svara

   Det är en svart lasyrfärg om jag minns rätt…

pingbacks / trackbacks
 • […] Detta är ett gammalt skåp som vi har byggt om genom att addera en underdel. Gamla skåp är ofta otroligt vackra men ofta även låga. Till ett rum med takhöjd vill man ju ha ett pampigt högt skåp och det kan man faktiskt lösa hyfsat enkelt. Kolla hur jag gjort här… […]

 • […] för porslin. En enkel detalj som ger brasserie- karaktär är mässingsstången vid diskhon. Se hur jag gjorde […]

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate