In Bakverk, Fest, I köket, Leila Bakar!, Mammalivet, Recept, Tips, Uncategorized

I min familj fyller nästan alla år på våren så kalaset avlöser verkligen varandra! Walter laddar för fullt inför son fyraårsdag vilket är fantastiskt gulligt. Han har lekt kalas här hemma slagit in paket och fixat i flera veckor. Snart är det dock dax på riktigt och då ska vi baka massor av tillsammans för han älskar att baka, precis som jag!
En klassiker som vi nästan alltid gör till födelsedagar är den här jordgubbstårtan med hemgjord vaniljkräm som jag älskar. Prova ni med… Mumsigare blir det inte!

20130411-224124.jpg

Showing 9 comments
 • Carina
  Svara

  Grattis Walter 4 år! Kalas är så himla kul. Jag längtar efter att få ordna mitt eget barnkalas, kanske med tema prinsessa, troll eller sjörövare och så skulle jag kunna pynta här hemma och bjuda på förtäring i det temat och massa roliga tävlingar och lekar så klart.. ( Tårtan ser också god ut kanske passar till midsommar när det finns gott om färska jordgubbar).

 • Sanna
  Svara

  Hej!

  Det verkar jättegott! Vilken storlek ska man ha på springformen?

  Tack på förhand.

  • leila
   Svara

   24 cm brukar jag använda…

 • Anna
  Svara

  Hej!
  Jag har en fråga om macarones. Jag testade ditt recept med hallonfyllning och de smakade gudomligt. Tyvärr blev det inte så snygga, det var första gången jag gjorde macarones. De sprack ovantill. Jag lät de vila 20-25 min innan gräddning, men det hjälpte inte. Vad kan jag ha gjort för fel? Vispade jag marängen för länge? Var smeten för torr? Tacksam för svar.
  Anna

  • leila
   Svara

   Vet inte. Det finns dessvärre en hel del som kan ha gått snett, makroner är ganska trixigt att få till första gångerna. Om jag hade stått bredvid hade det varit lättare att besvara din fråga <3 Prova igen!

   • Anna
    Svara

    Absolut, det ska jag göra! Tack för svar. 🙂

 • Sara
  Svara

  Tårtan ser hur supersmarrig ut som helst! Jag får testa den när maken fyller år, för min dotter som har treårskalas imorgon har nämligen önskat ”vit glass med häst på” (alltså inte hästkött…). Så det får bli marängswiss-tårta: pavlova-bottnar varvad med glass, grädde, banan och chokladsås! Och en leksakshäst på toppen ;)!

 • Lina
  Svara

  Hej Leila! Gjorde en egen variant av dina pannkakor. Se min blogg. Tog bort sockret och använde olivolja och havremjölk istället eftersom min nioveckors dotter är allergisk mot mjölkprotein. Gick finfint! 🙂 Jag tycker mycket om dina recept och din blogg. 🙂 Kram

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate