In Lifestyle, Recept

Finns det något härligare än en kopp varm choklad efter en isande kall vinter promenad? Jag har så många barndomsminnen kopplade till just varm choklad med lättvispad grädde. Mamma brukade göra det till oss efter att vi varit ute i snön och hon gjorde sin varma choklad till perfektion. Trixet är att röra ut kakao och socker med en liten skvätt mjölk eller vatten innan man fyller på med mjölk och värmer den (då blir det inga klumpar). Att använda sig av en bra kakao är A & O. Min favorit är från Vahlrona och är enligt mig världens godaste kakao. Dessutom väldigt dryg så det krävs mindre än de flesta andra sorter.

 

 

Gissa om kidsen blev glada när de kom hem från skolan för att provsmaka den här varma chokladen häromdagen… Så här gör jag min godaste choklad: Rör samman 2 msk kakao med 2 msk råsocker och en nypa vaniljpulver. Tillsätt en skvätt mjölk och rör slätt. Tillsätt ytterligare cirka 4 dl mjölk. Värm på spisen och servera med lättvispad grädde. De rosa hjärtformade marshmallows’arna på bilden är grymt goda. Måste hejda mig själv…. de är en självklarhet i min Rocky road i år dom också är ett smaskigt godis till vinterutflykten.

Varm Choklad - recept - Leila Lindholm

 

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate