In Lifestyle, Recept

Här bjuder jag på en favorit förrätt som är otroligt god och enkel att göra. Snabbt går det också! För er som vill äta fräsch men framförallt gott kan jag rekommendera att ge er på denna i helgen. Höstens färger när de är som vackrast!

Recept Viatmesiska Spring Rolls

VIETNAMESISKA SPRING ROLLS MED DIPSÅS
4 portioner
Super gott och trevligt att bjuda på vietnamesiska spring rolls med dipsås.

DU BEHÖVER
1 paket rispapper

Grönsaker

mango
morot
gurka
rättika
avokado
granatäppelkärnor
solrosskott
rödkål
rädisa
vattenkrasse
polkabeta

Dipsås

4 msk fisksås
4 tsk strösocker
saft av 3 lime
½ mild röd chili
en liten bit jalapeno.

GÖR SÅ HÄR
Skär, strimla och hacka och tärna frukt och grönsaker och lägg upp på ett fat. Använd gärna mandolin och en julienne-skalare för tunnare resultat.
Lägg ut en ren och lätt fuktad kökshandduk på en plan yta.
Häll vatten i en stor kastrull eller stekpanna och värm upp, det behöver inte koka.
Lägg i ett rispapper i ca 10-15 sekunder, ta sedan försiktigt upp det och lägg på handduken.
Lägg på fyllningen och rulla ihop. Dela gärna rullarna i halvor på snedden. Servera med dippsås.

Dipsås:

Rör ihop fisksås, strösocker och limesaft i en skål.
Skiva chilin i tunna skivor och blanda i såsen.

Comments
  • Saga
    Svara

    Så mycket gott i det där receptet att jag MÅSTE prova det under veckan! Planerar att handla imorgon efter jobbet och laga allt på torsdag. Ser supersmarrigt ut på din bild, men tvivlar på att jag kan göra det SÅ snyggt 😀

    Tack för tipset och de klara instruktionerna 🙂

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate