Att göra sin egna frukostflingor är extremt enkelt och är man ute efter att få veta vad man i själva verket får i sig så otroligt mycket bättre. Ofta är ju köpta flingor väldigt rika på socker också vilket kanske inte är det bästa. Hur som helst lovar jag att detta recept är så grymt mycket godare. Skillnaden mellan müsli och granola är att granolan är rostad. Jag älskar att göra min granola med torkad frukt (men det kan man utesluta om man inte är sugen på det). Blanda i de frukter och bär som du känner för, men blanda ner dem efter det att grynen har rostats i ugnen (annars bränns de i ugnen). Chiafröna tillför en härlig crunch och det är kokosoljan och honungen som binder ihop granolan så att man får de där härliga klumparna. Vill du att den ska vara vegan kan du bara byta ut honung mot agavesirap. Lycka till med frukosten nu. Du kommer att älska denna Hemgjorda granola.
Fruity Chia Granola
1 STOR BURK
5 dl havregryn
5 dl dinkelflingor
2 msk chiafrön
3 dl valnötter
1 tsk vaniljpulver
1 1⁄2 dl honung
1 dl kokosolja
1 dl torkad banan
1⁄2 dl gojibär
1 dl torkade tranbär
1 dl torkade aprikoser (ekologiska)
1⁄2 dl torkade blåbär
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda havregryn, dinkelflingor, chiafrön, valnötter och vaniljpulver med smält honung och kokosolja.
3. Rosta i ugnen i 25–30 minuter och rör om emellanåt. Låt granolan svalna på plåten så den får sin knaprighet.
4. Blanda i den torkade frukten. När granolan svalnat kan man hälla upp den i en burk med lock.