In Bakom kulisserna, Erikas Kits Gölevik, Healthy Living, Hemma hos mig, I köket, Just nu, Mammalivet, Min träning, Uncategorized

Det kommer perioder när man inte alls känner att man flyger fram över marken på sina promenader. Eller ärligt talat skiter i att ta en promenad i överhuvudtaget. Så har jag känt mig de senaste dagarna. När jag rannsakar mig själv för att komma till kärnan av vad det beror på så är det när jag börjar göra lite väl stora utsvävningar från min grundplan, och inte alls håller mig till det avtal jag kommit överens med mig själv om. Jag har en räv bakom örat som viskar, äsch det är ingen idé, ge upp, bara en liten smörgås till… osv. Problemet är inte att räven finns där, för det kommer den alltid att göra. Problemet är att jag låter den ta över mig och detta sker så lättvindigt och behändigt att jag oftast faller för frestelsen. Sen känner jag efter någon dag, eller två, att jag känner mig låg. Det är bara resultatet av att jag inte har hedrat mitt ord mot mig själv, inte att det jag ätit i sig är något farligt (godis och lite annat) men det tar mig längre bort ifrån mitt mål och jag motarbetar mig själv…. Nu kom jag på dig, räven.

När det är som tuffast då kan det vara bra med en affirmation. Exempelvis vad trevligt det vore att kunna gå på fest i sommar i en klänning som jag verkligen känner mig snygg i, istället för en mammaklänning som jag får plats i, men inte känner mig speciellt sexig i…

Det är bara att kasta sig upp på hästen igen. Även om man skulle somna som en godisråtta kan man alltid vakna som en hurtbulle.

Showing 25 comments
 • Anna
  Svara

  Trodde jag skulle få byta ut hela min garderob, men så plötsligt har det vänt och man kommer i de där jeansen igen, total lycka 🙂 Tänk på att det tar 9 mån att bli stor så det får även ta 9mån att komma tillbaka. Jag har bara kört stenhårt på barnvagnspromenader.
  Älskar dina bakböcker men skulle så gärna vilja se en ny bok med mat!!! Har gjort allt i din första och andra bok med mat. Frächa och supergoda rätter! Mer mat, skulle vara toppen!

 • Anna
  Svara

  Trodde jag skulle få byta ut hela min garderob, men så plötsligt har det vänt och man kommer i de där jeansen igen, total lycka 🙂 Tänk på att det tar 9 mån att bli stor så det får även ta 9mån att komma tillbaka. Jag har bara kört stenhårt på barnvagnspromenader.
  Älskar dina bakböcker men skulle så gärna vilja se en ny bok med mat!!! Har gjort allt i din första och andra bok med mat. Frächa och supergoda rätter! Mer mat, skulle vara toppen!

 • Erika
  Svara

  Har dottern fått något namn ännu?:-)

 • Jello*
  Svara

  Åååååh det är ju som om jag skrivit det där!! Precis så känner jag också!!!
  Det var därför jag blev så himla glad av ditt inlägg när du peppade alla andra mommis och pratade om att inte förbjuda sig saker… Nu kan jag säga till den där räven att: Jo jag får… men jag vill inte, det är inte värt!!! Annars maler den bara på om hur syyynd det är att man sitter med morotstavar i stället för chips framför lördagsfilmen, eller hur skööönt det är att sitta i soffan när man tänkt ut och träna… Jaaaa att komma i form kräver verkligen psykologi och mental träning för att stoppa den där lilla dumma räven…. fy på den!

  Härligt att du överlistat din räv!
  Jag är nästan där… lite mer jävlaranamma bara.. ; )

 • Jello*
  Svara

  Åååååh det är ju som om jag skrivit det där!! Precis så känner jag också!!!
  Det var därför jag blev så himla glad av ditt inlägg när du peppade alla andra mommis och pratade om att inte förbjuda sig saker… Nu kan jag säga till den där räven att: Jo jag får… men jag vill inte, det är inte värt!!! Annars maler den bara på om hur syyynd det är att man sitter med morotstavar i stället för chips framför lördagsfilmen, eller hur skööönt det är att sitta i soffan när man tänkt ut och träna… Jaaaa att komma i form kräver verkligen psykologi och mental träning för att stoppa den där lilla dumma räven…. fy på den!

  Härligt att du överlistat din räv!
  Jag är nästan där… lite mer jävlaranamma bara.. ; )

 • Åxå en mamma med bebis
  Svara

  Jag förstår att det känns trist när motivationen tryter, men döm inte dig själv så hårt. Passa på att njuta av din underbara bebis, formen kommer tillbaka tids nog. Kram

  • leila
   Svara

   Tack, jag vet. Har känt mig väldigt stark och peppad (har en enkel bebis som sover på nätterna). Men alla berg kräver en ansträngning att bestiga så det är när det börjar bli jobbigt som motgångarna kommer…<3

 • Fröken fräken
  Svara

  Det är faktiskt väldigt skönt att läsa detta. Överallt finns pepp och lyckade resultat, och visst behöver man det men man behöver också höra om några bumpar på vägen. Känna att man faktiskt inte är hur dålig som helst för att man själv åker tillbaka då och då när kraften att kämpa bara inte finns. Att det är så för andra också och att det tom är rätt normalt. Man kämpar inte ensam. Så tack Leila. Verkligen.

 • Fröken fräken
  Svara

  Det är faktiskt väldigt skönt att läsa detta. Överallt finns pepp och lyckade resultat, och visst behöver man det men man behöver också höra om några bumpar på vägen. Känna att man faktiskt inte är hur dålig som helst för att man själv åker tillbaka då och då när kraften att kämpa bara inte finns. Att det är så för andra också och att det tom är rätt normalt. Man kämpar inte ensam. Så tack Leila. Verkligen.

 • Katri
  Svara

  Idag är det Leilas namnsdag i finska kalendern, grattis! 🙂

 • Henriettae
  Svara

  Skriver detta inlägg från telefonen med en hand, från BB. Andra handen tröstar nya bebisen. Du peppar grymt mycket till att gå ner de där extrakilona nu efter graviditeten och förlossningen! Det ÄR skönt att höra att du dras med samma lilla räv som oss andra! Och jag vet hur opeppad man kan vara, men du klarar det, Leila!! Kanske inte hundra procent varje dag, men det gör ju tusan ingen!! Du är otroligt duktig, och det skall bli så kul att få se dig i den klänning du verkligen vill ha i sommar!!

  • leila
   Svara

   Tack söta och STORT GRATTIS! Vad fantastiskt att du blivit mamma!! Ta väl hand om din lilla bebis och tillåt dig själv att vara bara ni i bubblan. Världen här ute finns kvar och kilona behöver man inte ta tag i första veckan utan när man känner sig tillräckligt stark för att orka med det. Om du är det nu eller senare har du nog bäst koll på själv <3 Massor av lyckoönskningar och TACK för ditt gulliga inlägg <3<3<3 Kram Leila.

   • Henriettae
    Svara

    Tack!! Liksom för dig är detta andra barnet, så nu blir det till att se om man kan få någon balans på detta!! 😀 Jag vet i alla fall att jag är väldigt dålig på att laga mat, så alla bilder och nyttiga recept du lägger upp är väldigt uppskattade!!

 • Henriettae
  Svara

  Skriver detta inlägg från telefonen med en hand, från BB. Andra handen tröstar nya bebisen. Du peppar grymt mycket till att gå ner de där extrakilona nu efter graviditeten och förlossningen! Det ÄR skönt att höra att du dras med samma lilla räv som oss andra! Och jag vet hur opeppad man kan vara, men du klarar det, Leila!! Kanske inte hundra procent varje dag, men det gör ju tusan ingen!! Du är otroligt duktig, och det skall bli så kul att få se dig i den klänning du verkligen vill ha i sommar!!

  • leila
   Svara

   Tack söta och STORT GRATTIS! Vad fantastiskt att du blivit mamma!! Ta väl hand om din lilla bebis och tillåt dig själv att vara bara ni i bubblan. Världen här ute finns kvar och kilona behöver man inte ta tag i första veckan utan när man känner sig tillräckligt stark för att orka med det. Om du är det nu eller senare har du nog bäst koll på själv <3 Massor av lyckoönskningar och TACK för ditt gulliga inlägg <3<3<3 Kram Leila.

   • Henriettae
    Svara

    Tack!! Liksom för dig är detta andra barnet, så nu blir det till att se om man kan få någon balans på detta!! 😀 Jag vet i alla fall att jag är väldigt dålig på att laga mat, så alla bilder och nyttiga recept du lägger upp är väldigt uppskattade!!

 • Caroline
  Svara

  Fan vad du inspirerar!! En spark i baken var vad jag behövde!

 • eva
  Svara

  Jag känner också igen det där! Men på’t igen så börjar du snart märka resultat. När man har kört på ett tag kommer ofta korta perioder då det inte händer något även om man är duktig och jobbar på med motion och kost. Är motivationen låg just då så är det lätt att bli otålig. Men vips sitter kläderna lite ledigare och man känner att man är på gång! Ut i spåret och lycka till! 🙂

 • eva
  Svara

  Jag känner också igen det där! Men på’t igen så börjar du snart märka resultat. När man har kört på ett tag kommer ofta korta perioder då det inte händer något även om man är duktig och jobbar på med motion och kost. Är motivationen låg just då så är det lätt att bli otålig. Men vips sitter kläderna lite ledigare och man känner att man är på gång! Ut i spåret och lycka till! 🙂

 • ❤EM❤
  Svara

  Hej Leila! Du är en pepp i babyvardagen för mig! Har din dotter fått nåt namn än? Walter är ju för himla fint! Kram

  • leila
   Svara

   Njaaa. Nästan. Snart vågar jag säga vad vi bestämt oss för. Måste bara låta det sjunka in lite först…<3

 • ❤EM❤
  Svara

  Hej Leila! Du är en pepp i babyvardagen för mig! Har din dotter fått nåt namn än? Walter är ju för himla fint! Kram

 • Magnus Ström
  Svara

  Hej Leila! Läste om din räv och tänkte jag skulle tipsa dig om en bok som handlar om just det där med att vi ofta vill 2 motstridiga saker, t ex röra på oss och ligga i soffan och käka godis. Samtidigt! Även här finns det ett djur inblandat, bara lite större än en räv. Boken ger, tycker jag, mycket uppslag för hur man kan styra över sig själv för att nå sina mål. Eller andra. Finns på engelska/svenska och ljudbok engelska. http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9174610503

  • leila
   Svara

   Strålande! Den behöver nog jag 😉

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate