Här kommer ett litet tips på en superenkel, superfood-dessert som jag ofta gör här hemma… Det är en favorit som egentigen funkar både till frukost, brunch, mellis och dessert. Chiafröna är superfröet som är fulladdad av näring, mineraler och omega 3. Det är en bra vegetabilisk proteinkälla med mycket fibrer så här kan man verkligen prata om en superfood dessert att njuta av. Receptet är ett av många hälsosamma recept som ni kommer att hitta i min nya bok ”The Fresh Foodie” som släpps den första maj.
Chiapudding med kokos och lime
6 portioner
- 6 msk chiafrön
- 4 dl kokosmjölk
- 1 knivsudd vaniljpulver
- 1 limefrukt
- 1 ask hallon
- 1 ask blåbär
- ½ ask jordgubbar
- 1 granatäpple
- 2 msk agavesirap eller honung
- Blanda chiafrön med kokosmjölk, rivet limeskal och vaniljpulver, låt stå i kylen i cirka 1 timme (rör om då och då).
- Rör samman bären med granatäpplet i en skål och smaksätt med agavesirap eller honung om så önskas.
- Servera chiapuddingen i glas och tillsammans med rårörda bär.
Showing 8 comments
Hej!
Åh vad härligt med en ny bok! En liten fråga, ser att i nästan alla recept för chiapudding så används kokosmjölk. Är inte så förtjust i det så jag undrar om man kan ersätta den med något annat?
Lycka till med butiken i Göteborg!
Hälsningar
Camilla
Tack, javisst. Du kan låta fröna svälla i mandelmjölk, mjöl eller grädde men personligen tycker jag att kokosmjölk är godast 😉
Så spännande med nya kokboken! Har längtat efter en ny matbok från dig & en med mer hälsosamma recept är perfekt. Ska bli så roligt! Besökte butiken i Göteborg också- så mycket fint! Kram
åååh! har också längtat som en tok efter ny kokbok från dig. dina böcker är de enda jag verkligen samlar på these days..:) varit så inspirationslös i köket nu några månader..hoppas hitta igen den med allt smaskigt o nyttigt i din nya bok 🙂 äter i detta nu puddingen ovan till frukost, nomnom!
Hur många dagar står den sig i kylskåpet? 🙂
1-2 dagar skulle jag tro.
Hur många kalorier per portion ? Med vänlig hälsning, Ziss
När du skriver kokosmjölk. Menar du tunn kokosmjölk som säljs som alternativ till ex mandelmjölk elller tjock kokosmjölk som man ex har i thaimat?
Tack för härliga och inspirerande recept och program!