In Bakom kulisserna, Healthy Living, Hemma hos mig, I köket, Inspiration!, Mammalivet, Min träning, Nyttig mat!

Det är inte så tokigt att unna sig själv En bra start på dagen. Energin håller längre och jag börjar min dag på pluskontot och inte minus. För mig är det dagens höjdpunkt ❤
Kristina som är en av Sveriges ledande kostexperter och ny bloggare på leila.se har tipsat mig om vad som är en bra frukost om du (som jag) vill komma i form till sommaren och då ska man äta Mer än vad de flesta tror! Här kommer några förslag….

Havregrynsgröt (på 1dl gryn)
2 ägg
Bär
Psylliumfrön (1-2 msk)

Bröd med hela korn med:
1 dl keso + 0,5 – 1 avokado
Alt. 2 ägg
Alt. Kallrökt lax, pepparrot och Kesella

2-3 dl naturell fil eller yoghurt
1 dl keso eller kvarg
1/2 – 1 dl müsli eller granola med nötter, frön och torkad frukt

Så här såg min frukost ut i morse… Kristina säger att när man äter en smörgås ska det vara mycket pålägg (mer än bröd). Jag väljer en grovt tyskt bröd, ni vet det som påminner om pumpelnickel.

20130313-092222.jpg

Showing 6 comments
 • Ulrika
  Svara

  Du är sådan inspiratör och otroligt duktig på variera dina måltider och allt ligger så snyggt upplagt:) vad äter du till mellanmål?

 • Bengt
  Svara

  Förlåt att jag chansar på att nå dig så här. Eftersom jag jobbar på att slippa dö nyfiken( 80 år och singel sedan -94) tänkte jag även pröva på Crème Brulée à la Leila från ”www,recept.nu” Enligt pkt 2-4 blandar man ihop rubbet och fördelar i de gulliga små porslinsgrejerna. Men behöver man inte först koka upp smeten och sedan låta den svalna innan den går in i ugnen??? Funderar även på att strö och bränna av råsocker istället för vitt strösocker. Kommentarer??? Tack !!!

  • leila
   Svara

   Vad roligt!! Man ska inte dö nyfiken 😉 Du behöver inte koka smeten (då blir det äggröra). Följ bara receptet så kommer du att lyckas. Skaka på formarna och kolla så att äggstanningen ”stannat till” innan du tar ut dem. Låt dem svalna ordenligt (gärna över natten i kylen) sedan är det bara att bränna av. Jag brukar blanda råsocker och strö men det går bra med enbart råsocker också. Lycka till!! Receptet hittar du här…https://www.leila.se/creme-brulee/recept/desserter/index1,33.htm?id=3179

 • Emma - By Emma
  Svara

  Mmm… visst är det besvärligt det där med att ta tag i kosten. Jag gjorde det. Och började träna 5 ggr / vecka för ett par månader sedan och mitt största problem är att få i mig tillräckligt med mat. Tillräckligt ofta.

  Det är väldigt kul att titta in här för att få lite inspiration. Minus nio kilo sedan nyår och tio kvar. Har en känsla av att det inte blir enklare direkt.

  ha en fin dag!

 • Darksess
  Svara

  Mums 😀

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate