In Healthy Living, Hemma hos mig, I köket, Inspiration!, Nyttig mat!, Recept, Uncategorized

Gudarna ska veta att det kan vara rätt så körigt att hinna laga mat till sig själv när man är hemma med småbarn. I synnerhet kan det kännas som en extra utmaning om man har som målsättning att den ska vara nyttig också…

Här kommer ett litet tips på en rätt som tar max 5 minuter (även för en novis) att fixa till. Igår lagade jag en lövbiff med en supergod sallad med marockansk touch, gjord på kikärtor, tärnad gurka, körsbärstomater, avokado som jag smaksätter med lite olivolja, paprikapulver, spiskummin, flingsalt och svartpeppar (om man vill kan man även ha i hackad persilja eller mynta eller koriander men det hade jag inte hemma). Hur som helst går det blixtsnabbt att blanda ihop och lövbiffen steker man på 1 minut, glöm inte att krydda med flingsalt (inte vanligt salt, den blir mycket godare då) och nymalen svartpeppar från kvarn. Över salladen strör jag lite pumpakärnor som jag har rostat tillsammans med flingsalt i en torr kastrull. Kolhydraterna får ni från kikärtorna som även är rika på protein!

Voila, lunchen är färdig och det är ett utmärkt tips till alla ensamma mammor, singlar, studenter, familjer i tidsnöd och alla som ”inte orkar laga middag idag”…

 

Showing 4 comments
  • Maria
    Svara

    Tack för tipset! Är också småbarns mamma och det här recept var precis vad jag letade efter. 🙂 Smaksätter du olivoljan med kryddorna och häller på salladen som vinägrett? Använder du kikärter på burk?

    • leila
      Svara

      Spolade kikärtor från burk och in med olja och kryddor direkt i ärtorna.

  • Henriettae
    Svara

    Gud så gott, och snabbt!! Tusen tack för inspirationen!!

  • Maria
    Svara

    Hej,

    Småbarnsmamma här också. Som vegetarian vad tycker du jag ska ersätts köttet med i rätten?
    Stort tack!
    Maria

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate