In Lifestyle, Recept

En del recept kan man bara inte vara utan. Detta är ett sådant! Jag bakar mammas saffransskorpor varje år, och de gör alltid succé hos både familj och vänner. Efter att jag gjorde dem i ett av mina julprogram för ett par år sedan har de även blivit poppis hos många andra lyckligt lottade. De frasiga skorporna kan man göra både med och utan mandel eller nötter, och de är verkligen busenkla att göra. Tänk bara på att skiva dem när degen fortfarande är varm, och använd en sågtandad kniv som du ”sågar” dig igenom skorporna med för att de inte ska falla isär.

Mammas Saffransskorpor

35 saffransskorpor

DU BEHÖVER

100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
1 ½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret tillsammans med saffranet, häll över i en bunke och rör ner äggen.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i bunken.
  4. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda längderna i mitten av ugnen cirka 25 minuter.
  6. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
  7. Skär längderna med en sågtandad kniv i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
  8. Torka skorporna i mitten av ugnen cirka 15 minuter.

Showing 17 comments
  • Anders Lindvall
    Svara

    Helt underbart goda! Blir ny tradition här hemma!

    • Leila Lindholm
      Svara

      Härligt!! Tackar <3

      • Anna lena
        Svara

        Dessa skorpor har blivit ett måste att baka varje jul..de är så goda 😀

        • Ann Björk
          Svara

          Så enkla att göra. Får bli en tradition varje jul.

          • Marie Källarsson

            Makalöst goda!

    • Marie-Louise Jensen
      Svara

      Sååå goda,frasiga o lättbakade. Topp!

  • Eva Dahlin
    Svara

    Tack snälla för receptet på de underbara saffrans skorporna. Mitt barnbarn bara älskar dessa.

  • Lily
    Svara

    Mycket goa och krispiga, även jag som kan ingenting från bakning lyckades och varit nöjd , tack för receptet

  • Patrik Andersson
    Svara

    Otroligt goda skorpor, en ny favorit helt klart!

    • Henriette Fjaestad
      Svara

      Så goda ovh enkla att göra. Blir ett måste att baka till jul i fortsättningen.

  • Camilla
    Svara

    Fantastiskt goda och lätta att göra! Blir en ny tradition till Jul!

  • Maria Brattlöf
    Svara

    Fantastiskt goda skorpor, kommer absolut att baka dom igen 👍🏻

  • Karin
    Svara

    Dessa skorpor bakar jag varje jul. Sååå goda

  • Eva Schubert
    Svara

    Andra gången i år som jag bakar dessa ljuvligt goda saffransskorpor. Ska ge bort även som julgåva. Tack Leila😋🎄 God Jul🎁

  • Helen
    Svara

    Supergoda och enkla 😊
    Har dock fått tillsätta ett år msk vatten för att få ihop degen men det funkade bra.

  • Cecilia Björk
    Svara

    Magiska! Testade en omgång med krossad choklad också. Gott även det! 🙂

pingbacks / trackbacks
  • […] Jag älskar att julbaka. Det höjer verkligen julkänslan. I år har det varit lite extra svårt , eftersom jag har så himla ont i handen som jag opererat. Men familjen hjälper gärna till så det går bra ändå. Idag satte jag en kastrull risgrynsgröt på kokning medan jag blev sugen på att baka något med saffranet som fanns kvar i lådan. Det fick bli Leilas saffransskorpor. […]

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »