En del recept kan man bara inte vara utan. Detta är ett sådant! Jag bakar mammas saffransskorpor varje år, och de gör alltid succé hos både familj och vänner. Efter att jag gjorde dem i ett av mina julprogram för ett par år sedan har de även blivit poppis hos många andra lyckligt lottade. De frasiga skorporna kan man göra både med och utan mandel eller nötter, och de är verkligen busenkla att göra. Tänk bara på att skiva dem när degen fortfarande är varm, och använd en sågtandad kniv som du ”sågar” dig igenom skorporna med för att de inte ska falla isär.
Mammas Saffransskorpor
35 saffransskorpor
DU BEHÖVER
100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
1 ½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret tillsammans med saffranet, häll över i en bunke och rör ner äggen.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i bunken.
- Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda längderna i mitten av ugnen cirka 25 minuter.
- Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
- Skär längderna med en sågtandad kniv i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
- Torka skorporna i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
-
[…] Jag älskar att julbaka. Det höjer verkligen julkänslan. I år har det varit lite extra svårt , eftersom jag har så himla ont i handen som jag opererat. Men familjen hjälper gärna till så det går bra ändå. Idag satte jag en kastrull risgrynsgröt på kokning medan jag blev sugen på att baka något med saffranet som fanns kvar i lådan. Det fick bli Leilas saffransskorpor. […]
Leave a Comment
Helt underbart goda! Blir ny tradition här hemma!
Härligt!! Tackar <3
Dessa skorpor har blivit ett måste att baka varje jul..de är så goda 😀
Så enkla att göra. Får bli en tradition varje jul.
Makalöst goda!
Ingen advent/jul utan dessa underbara skorpor.
Och en uppskattad present i fin glasburk
Funkar bra även efter jul! 😊
Sååå goda,frasiga o lättbakade. Topp!
Gör dem varje år med russin också. Underbart goda! Blir också uppskattade julklappar! Men mycket bakning bli det!
Bakar också dessa varje år och är beroende av saffranssmak och doft :). För innande goda.
Bakar också dessa varje år och är beroende av saffranssmak och doft :). Försvinnande goda.
Tack snälla för receptet på de underbara saffrans skorporna. Mitt barnbarn bara älskar dessa.
Mycket goa och krispiga, även jag som kan ingenting från bakning lyckades och varit nöjd , tack för receptet
Otroligt goda skorpor, en ny favorit helt klart!
Så goda ovh enkla att göra. Blir ett måste att baka till jul i fortsättningen.
Fantastiskt goda och lätta att göra! Blir en ny tradition till Jul!
Fantastiskt goda skorpor, kommer absolut att baka dom igen 👍🏻
Dessa skorpor bakar jag varje jul. Sååå goda
Andra gången i år som jag bakar dessa ljuvligt goda saffransskorpor. Ska ge bort även som julgåva. Tack Leila😋🎄 God Jul🎁
Supergoda och enkla 😊
Har dock fått tillsätta ett år msk vatten för att få ihop degen men det funkade bra.
Magiska! Testade en omgång med krossad choklad också. Gott även det! 🙂
De ser otroligt goda ut! Tack!
Bakar dessa hela året om. Mycket goda.
oh så gott det ser ut verkligen älskar saffran
Mycket goda och uppskattade. Bakar de med mandlar och många andra alternativ👌🏻
oj så goda de ser ut
Världens godaste saffransskorpor! Sedan flera år ett måste till advent och jul. Jag har hela mandlar i och får göra minst 3-4 satser för att det ska finnas några kvar när julafton nalkas!
Bästa saffransskorpor som finns, gör dem flera gånger om året❤️❤️❤️
Perfekt att läsa om dessa goda recept