Laxburgare med fetaosttzatiki och dill
4 portioner
- 500 g färsk lax
- 1 ägg
- Rivet skal och saft av 1 citron
- ½ mild röd chilifrukt
- Flingsalt
- Svartpeppar
- ½ gurka
- ½ grönt äpple
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk agavesirap
- 3 msk grekisk yoghurt 10%
- 1 tsk agavesirap
- 100 g fetaost
- 1 knippe dill
- -6 salladsblad
- 1 rödlök
- 1 avokado
- 4 hamburgerbröd
- Mixa den råa laxen med ägg, rivet citron och saft, flingsalt och svartpeppar i en matberedare, forma till 4 jämnstora burgare och stek i stekpannan i ca 2-3 minuter på varje sida.
- Pensla hamburgerbrödet med lite olivolja och flingsalt och rosta dem på snittytan i en stekpanna.
- Tärna gurka, äpple och blanda med dijonsenap, yoghurt, smulad fetaost, agavesirap, flingsalt och svartpeppar
- Lägg sallad i botten på hamburgerbrödet och toppa med laxburgaren, gurkyoghurt, finhackad dill, skivad avokado, rödlök.