In Healthy Living, Hemma hos mig, I köket, Inspiration!, Nyttig mat!

Laxburgare med fetaosttzatiki och dill

4 portioner

  • 500 g färsk lax
  • 1 ägg
  • Rivet skal och saft av 1 citron
  • ½ mild röd chilifrukt
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • ½ gurka
  • ½ grönt äpple
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk agavesirap
  • 3 msk grekisk yoghurt 10%
  • 1 tsk agavesirap
  • 100 g fetaost
  • 1 knippe dill
  • -6 salladsblad
  • 1 rödlök
  • 1 avokado
  • 4 hamburgerbröd

 

  1. Mixa den råa laxen med ägg, rivet citron och saft, flingsalt och svartpeppar i en matberedare, forma till 4 jämnstora burgare och stek i stekpannan i ca 2-3 minuter på varje sida.
  2. Pensla hamburgerbrödet med lite olivolja och flingsalt och rosta dem på snittytan i en stekpanna.
  3. Tärna gurka, äpple och blanda med dijonsenap, yoghurt, smulad fetaost, agavesirap, flingsalt och svartpeppar
  4. Lägg sallad i botten på hamburgerbrödet och toppa med laxburgaren, gurkyoghurt, finhackad dill, skivad avokado, rödlök.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Translate