In Healthy Living, Hemma hos mig, I köket, Nyttig mat!, Recept, Tips

Här kommer ett tips på en supergod, enkel och nyttig glass som du kan göra både som ett mellanmål eller en nyttig dessert! Mixa frysta hallon, blåbär och björnbär tillsammans med kvarg (lättvarianten), banan, lite vaniljstång eller vaniljpulver (malen torkad vaniljstång, inte vaniljsocker) och lite honung i en mixer (matberedare) så har du en hemgjord glass i ett nafs! Walter älskar den så vill man göra en proteinrik glass fylld med antioxidanter till ungarna så är denna hemgjorda glass toppen…

20130226-203818.jpg

Showing 16 comments
 • Lisa Hillbom
  Svara

  Mina barn gillar inte alls avokado, så det brukar jag mixa ner, då jag gärna vill få i dom allt nyttigt i den. Dom slevar i sig, och har inte en aning…

 • Lisa Hillbom
  Svara

  Mina barn gillar inte alls avokado, så det brukar jag mixa ner, då jag gärna vill få i dom allt nyttigt i den. Dom slevar i sig, och har inte en aning…

 • eva
  Svara

  har testat detta fast en ännu enklare variant om man inte har exempelvis en vaniljstång hemma; kesella vanilj mixad med lätt tinade frysta hallon. supergott det med och hur enkelt kan det bli egentligen?! viss sockerhalt i kesellan förvisso men ändå nyttigt och snabbfixat alternativ till vanlig köpeglass om man så vill.
  toppen med dina tips på nyttiga alternativ då och då. får bra frukostinspiration bl a!

 • Darksess
  Svara

  Gott 😀

 • Kikki
  Svara

  Åh hemgjord glass, det godaste som finns. Min dotter 3 år sitter bara och mmm:ar när hon äter det! 🙂 Jag har ett annat bra recept, kan dock inte proportionerna så här på rak arm: en massa frusna hallon mixas med ca en dl turkisk yoghurt, smaksätt med florsocker (fast det brukar jag skippa, behövs inte) och rivet limeskal. Ät direkt. Mumma mums! Tack för en fin blogg, bra recept, fina bilder och fin inspiration!!

  • leila
   Svara

   Tack! Bra att hon gillar det, bättre än färdigköpt. Man kan söta med honung eller banan även i yoghurtglass <3

 • Kikki
  Svara

  Åh hemgjord glass, det godaste som finns. Min dotter 3 år sitter bara och mmm:ar när hon äter det! 🙂 Jag har ett annat bra recept, kan dock inte proportionerna så här på rak arm: en massa frusna hallon mixas med ca en dl turkisk yoghurt, smaksätt med florsocker (fast det brukar jag skippa, behövs inte) och rivet limeskal. Ät direkt. Mumma mums! Tack för en fin blogg, bra recept, fina bilder och fin inspiration!!

 • Cosmomirtha
  Svara

  Väldigt lik den glass min snart 2-åriga dotter får de dagar hon krånglar med maten eftersom hon alltid vägrat välling/barngröt. Då mixar jag banan, frysta hallon, halv portion välling/grötpulver och lite mjölk. Hon älskar det! Och får hon lekbesök byter man bara ut pulvret mot lite honung och minskar mjölkmängden. Lika gott! Då är t.o.m pappa där och norpar… 🙂

 • vibeke
  Svara

  SUPERGOTT !!!!

 • vibeke
  Svara

  SUPERGOTT !!!!

 • carro
  Svara

  Ser supergott ut!Var kan man köpa den fina brickan du serverar glassen på?Den var jättefin.

  • leila
   Svara

   Den har jag köpt på Emma Bridgewater i London ❤

 • carro
  Svara

  Ser supergott ut!Var kan man köpa den fina brickan du serverar glassen på?Den var jättefin.

  • leila
   Svara

   Den har jag köpt på Emma Bridgewater i London ❤

pingbacks / trackbacks
 • […] precis tänkt lägga ner datorerandet för idag när jag scrollade igenom instagram och hittade leila lindholms tips på smarrig och nyttig glass och tänkte att hallå där, jag måste genast lägga upp ett […]

 • […] precis tänkt lägga ner datorerandet för idag när jag scrollade igenom instagram och hittade leila lindholms tips på smarrig och nyttig glass och tänkte att hallå där, jag måste genast lägga upp ett […]

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate