Cityguide New York

Staden som aldrig sover och inte jag heller… I alla fall när jag besöker det stora äpplet! Det viktigaste när jag reser är ju maten förstås. Vem har inte åkt till ett resmål där maten är tråkig och inser att matupplevelserna är halva resan.

New York är en stad med en speciell plats i mitt hjärta, och jag bara älskar pulsen, människorna, maten och all inspiration som finns att hämta i staden som jag bodde i under två år i början av min kockkarriär! Det har känts som mitt andra hem sedan dess och jag tröttnar aldrig. Det som mest fascinerande med New York är att inspiration verkligen finns överallt och jag kan i vissa områden uppleva det i bokstavligen varje steg jag tar nerför gatan.

Staden är under en ständig förvandling och även om allt känns som vanligt när jag är där så upptäcker jag alltid nya restauranger, områden och butiker. Mina senaste favoritområden är Williamsburg i Brooklyn. Det låter som en lång utflykt men det ligger faktiskt bara över bron. Några minuter med en Uber eller en härlig promenad eller jogg över Williamsburg Bridge. Här hittar man galet många härliga butiker och restauranger. VERKLIGEN. Jag tycker numera att det nästan är ett måste att spendera en dag där. Trevligast är det på helgen när de även har Matmarknaden Smorgasbord.

Matmarknad i New York - Smorgardsbord

Stadsdelen Nolita är även det en stadsdel som vuxit fram och blommat ut i massor av roliga små designbutiker och härliga barer och restauranger. Här går jag alltid gata upp och gata ner men man kommer långt på att spendera en halvdag här (eftersom området är ganska litet). När du känner dig färdig är det bara att styra kosan mot shopping meckat SOHO där du hittar de mer etablerade varumärkena blandat med små designerbutiker, restauranger och barer.

Sweet Chick NY

Jag uppdaterar min cityguide till New York efter varje besök.
Så häng på till det stora äpplet och min stora New York-Guide i stan som aldrig sover men alltid äter! Det finns restauranger som har öppet och serverar mat dygnet runt överallt.

12 Chairs Cafe

New York Tips: Prova en hotellbar!
Har man inte budgeten för att bo på de allra finaste hotellen kan man absolut nöja sig med en härlig fördrink i någon utav hotellens restauranger eller barer. Favoriter är NOMAD Hotel, Ludlow hotel, The standard Boom Boom Room och Takbaren med Pool utomhus på Hotel Americana (måste bokas). Njut av stämningen och smyg sedan vidare hem till ditt!

Hitta på något annorlunda i New York:

Hoppa på en färja och se stan från vattnet! Styr kosan mot Govenors Island, Dumbo eller Williamsburg. Promenera över bron och ta dig till matmarknaden Smorgasburg i Williamsburg som huserar inomhus på vintern och utomhus på sommaren, ett måste för en foodie! Här är alla rätter små, billiga och det finns massor av spännande rätter att prova. Hela denna stadsdel är fylld av coola restaurangkoncept och butiker så det är verkligen värt ett besök! Jag planerar nog att prova att bo där vid min nästa vistelse. Så nära stan men ändå en härlig småstadkänsla. Se en kritikerrosad musikal på Broadway, ta en lugn promenad i central park eller unna dig en riktigt snygg manikyr? Prova Paintbox i Soho där du även får ett glas prosecco eller kaffe medan du får fina fingrar!

Hur mycket ska man dricksa i New York egentligen?
För att undvika arga blickar och dålig stämning dricksar man mellan 15-20% av hela notan på restauranger, ett knep är att dubbla skatten och lägga en extra dollar eller två. I baren dricksar man cirka 1 dollar per glas, men är det en hotellbar eller ett tjusigare ställe dricksar du 2 dollar per glas. Lägg även ett par mynt eller någon dollar i skålen intill kassan när du är på café eller tar en manikyr, och dricksa ungefär 2 dollar per resa när du åker taxi runt om i New York

Boka alltid restaurangerna i New York i förväg!
För mig är maten det absolut viktigaste på hela resan och för att vara säker på att få plats på de allra bästa restaurangerna bokar jag alltid bord i förväg. Det är så otroligt smidigt att veta var man ska äta och när, istället för att ramla in på första bästa restaurang när magen kurrat alldeles för länge och bli besviken. Idag har de allra flesta restauranger online-bokning, alternativt går det ofta bra att maila. Tar restaurangen inte bordsbokningar är det alltid bra att se till att komma mellan de vanligaste rusherna och vara beredd på att få vänta en liten stund (kom inte vrålhungrig!).

Shoppingtips i New York - Soho

Mina allra bästa packnings-tips inför resan:

• Se över flygbolagets regler för handbagage. Reglerna skiljer sig ofta mer än vad man tror, både när det kommer till vikt, storlek och innehåll. Fördelen med en mjuk väska är att den går att anpassa till de flesta flygbolag, de har en lägre vikt och är lättare att stuva ned lite extra i om det skulle behövas.
• Satsa på plagg med flera användningsområden. Plagg som fungerar både dag- och kvällstid är allra bäst och försök hålla ihop färgskalan så att allt går att matcha.
• Ta bara med dina absoluta favoritplagg. Det viktigaste är att du trivs och känner dig bekväm! Ta inte med plagg du annars aldrig använder, plagg som skaver eller är i fel storlek – du kommer troligtvis inte använda dem nu heller.
• Satsa på accessoarer. De kan lyfta en enklare outfit när du går direkt från shoppingturen till restaurangen!
• Se till att lämna plats i väskan. Gör plats för nya fina fynd redan när du packar så slipper du dyra överraskningar på flygplatsen på vägen hem.
• Skär ned på necessär-innehållet. Det är ofta necessären som är boven i dramat när det kommer till övervikt. Satsa bara på det allra nödvändigaste, skippa locktänger och tänk på att du bara får ha behållare med en volym på högst 100ml med dig i handbagaget.
En bra tumregel är att alltid ta med hälften så mycket som du tänkt…

Translate