In Bakverk, Healthy Living, Hemma hos mig, I köket, Inspiration!, Leilas Julbak, Magi!, Mammalivet, Nyttig mat!, Recept, Roligt, Tips

Trodde väl knappast att jag skulle vara den som tipsade om LCHF men på begäran så kan jag nu dela med mig av det här receptet till alla som kör någon Low carb variant. Måste dock intyga att dessa knäckebröd (eller Frökex) är vansinnigt goda med lite bredgott på så det är verkligen att jag får lägga band på mig för att inte mumsa i mig dem med blixtens hastighet… Nåväl, här kommer receptet som alla har väntat på.

MUMS….

Leilas LCHF bröd

2 plåtar

200 g solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl pumpakärnor
2 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 tsk salt
5 dl vatten
1/2 dl vallmofrön
Flingsalt

  1. Sätt ugnen på 160 varmluft.
  2. Blanda allt utom vallmofrön i en bunke och låt den stå framme och svälla i cirka 1 timme.
  3. Bred ut smeten tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper.
  4. Strö över vallmofrön och lite flingsalt.
  5. Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter.
  6. Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Förvaras torrt.

Det är Linfrön och fiberhusk som hjälper brödet att hålla ihop. Om du inte tål eller tycker om några av fröna kan de bara bytas ut mot några som du föredrar. Brödet är också helt glutenfritt så här har ni en höjdare att tipsa alla glutenintoleranta om!

Tips! Kexen är även supergoda till ostbrickan så fredagskvällen är räddad!!

 

 

 

Showing 31 comments
  • Camilla
    Svara

    Har precis gråtit en skvätt över att jag i sann LCHF anda inte kommer njuta av din Granola. Och så dyker dessa upp! För mig! Tack!

  • Camilla
    Svara

    Hej Verkar supergott! hur äter och tränar du egentligen eftersom det ger resultat??? här händer inget och sonen e 9 månader. TIPS???

    • Peter
      Svara

      Hej.
      Siktar du på viktnedgång så skall ditt kaloriintag underskrida det du gör av med. Du kan ändra din kost så att du äter sån mat som rekommenderas för viktnedgång, bibehållen ( i den mån det går) muskelmassa.
      Träna måttligt- försök bygga/ upprätthålla muskelmassa.
      Googla på nätet- finns hur mycket information som helst om dessa frågor.

    • Franc
      Svara

      Kom i ketos med LCHF. Kolla in kostdoktorn.se för proffs-tips.
      Har kört lchf i 2 månader med kanonresultat. Det bästa av allt är mitt välmående och energiöverflöd 🙂 Lycka till!

  • Lotta
    Svara

    De provar vi till helgen!

  • Margaretha
    Svara

    Gjorde enligt receptet! Mycket goda, krispigt och fina på alla sätt. Det blev också 2 plåtar så de räcker ett tag. Jag ägnade lite möda åt att kavla ut så tunt som möjligt. MEN de blev för salta i min smak. Nästa gång kommer jag att hoppa över flingsaltet ovanpå och bara ha 1tsk i smeten eller tvärtom. Då kommer jag att bli helnöjd!

  • Madelen
    Svara

    Andra gången jag gör dessa. Supergoda! Jag skippar också flingsaltet och de blir perfekta!

  • Sandra
    Svara

    Hej!
    Verkligen supergoda! Gjorde precis enligt receptet och gillade saltsmaken :-). De blev dock lite mjuka i mitten trots att de stod inne i 70 min. Skulle jag haft dem inne längre?

  • Anna-Sara Walldén
    Svara

    Kan man strunta i mandelmjölet? Jag tål inte mandel..

  • Mia
    Svara

    Funkar med kokosmjöl om man inte tål mandel…

  • Taina
    Svara

    Älskar fröknäcke och har gjort flera olika sorter, i julas hade jag i lite pepparkakskrydda och lite tranbär i smeten….SUPERGODA.

  • Monica
    Svara

    Undrar om det är samma mängd mjöl om man tar kokosmjöl ?

  • Lotta
    Svara

    Hej Leila!
    Nu har jag gjort dessa knäckebröd 3 ggr.
    De är super goda. Den första gången blev bäst. De två andra gångerna har kexen
    blivit porösa. Vad kan jag göra galet?
    Vill ha dem så hårda som första gången.
    Kan det ha med fiberhusken att göra?
    Följer receptet (för en gångs skull)
    Glad sommar!
    Lotta

  • Mona Olsson
    Svara

    Är det bara jag som har problem med att få loss bakplåtspappret? Det sitter som en limmad tapet och det mesta blir smulor. Har testat ett annat recept och där gick det att skära rutor med en pizza slicer. Det får bli det i framtiden.

  • Hanna Thunström
    Svara

    Fantastiskt goda kex, gjorde en plåt igår och de smakar ljuvligt som vanligt!

  • Madeleine
    Svara

    Blir gärna mjuka i mitten. Ska pröva att sänka värmen.
    Annars toppen!

  • Emilia
    Svara

    Måste man ha varmluftsugn eller går det bra med en vanlig? Är det i såna fall skillnad i gradantal och längd inne i ugnen?

    • leila
      Svara

      Det går bra vilket som 😉 Kan variera beroende på ugn. Samma temperatur.

  • Anna
    Svara

    Hej!
    Har ingen varmlufts ugn, vilka grader ska det vara en vanlig ugn istället?
    Mvh Anna

    • leila
      Svara

      Du kan köra på samma temperatur, kanske kommer det att ta lite längre tid…

  • Malin´s Diner
    Svara

    Perfekt! dessa ska jag baka nu när jag har en ledig eftermiddag och inga barn hemma.

    Tackar!
    //Malin

  • JelenaNelly
    Svara

    Gjorde en plåt idag, hade bara hittad saltade och rostade solroskärnor här i Thailand och vallmofrön smakar inte heller som vanligt, sedan hade jag i hälften av 1/2 dl svarta sesamfrön…supergoda! Har redan ätit 3 st…..mums! Tack för receptet! 🙂

  • JelenaNelly
    Svara

    juste, glömde skriva att pga att solroskärnorna redan var saltade hoppade jag över saltet i smeten och hade bara på lite flingsalt ovanpå…som sagt..Jättegoda och krispiga blev dem! 🙂

  • lena
    Svara

    Hej!
    Lade till 1 dl chiafrön och en halv dl vatten. Fantastiskt gott!
    Tack Leila för detta underbara recept!

  • Ewa
    Svara

    Det här är mina favoritkex alla kategorier. Superenkla och så goda! Gör dom om och om igen. Hela familjens favoriter!

  • Karin Gehlin
    Svara

    Äskar detta fröknäcke. Idag testade jag att mixa sönder pumpakärnorna och solrosfröna så det blev till mjöl. Har tänkt ha kexen till ost o kexbrickan i afton och tycker att det blir ”för mycket” att tugga med hela frön. Var lite orolig men jösses vad bra det blev!!! Smeten höll ihop mycket bättre också så i fortsättningen blir det mixade frön o kärnor. Jag mixade dock INTE linfrön och sesamfrön, de fick vara som de är. Tack för ett bra recept 🙂

pingbacks / trackbacks

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate