På helgerna älskar jag att ligga och dra mig lite extra, och finns det något härligare än att vakna upp till och njuta av långa, lugna helgfrukostar med familjen? Jag brukar då och då bjuda in släkt och vänner till brunch här hemma, det är ju ett så avslappnat och trevligt sätt att umgås på, självklart med en massa goda saker på bordet. I det här femte avsnittet av Leilas Supermat bjuder jag på några klassiska brunchrätter, som dessutom är enkla att svänga ihop tillsammans med barnen! Jag börjar med att göra en god, matig macka med grillad avokado och pocherat ägg på levainbröd, sedan blir det en näringsrik granola med choklad på en härligt krämig klick grekisk yoghurt, glutenfria bananscones (barnens favorit!) och en helt makalöst god hemgjord nutella, en slags hasselnötscremé med choklad. Mums!
Grillad avokado och pocherat ägg på levainbröd
Chokladgranola med quinoa och grekisk yoghurt
Glutenfria bananscones med mandelspån
Hemgjord nutella, en hasselnötscremé med choklad
Vilken helgfrukost! Prova nu till helgen och tagga dina bilder i sociala medier med #leilassupermat så kan jag frossa i era härliga kreationer. Glöm inte att kommentera här på bloggen om vad ni tyckte om senaste avsnittet!
Jag bara ääälskar de här programmen och har sett vartenda ett, vissa fler än en gång tom 🙂
Fantastiskt härliga recept!
Måste testa den där avokadoröran i helgen när jag är piggare fån den här halsåkomman.
Tack för härlig inspiration!
Hej!
,kan verkligen ditt recept på créme brulée vara rätt? Etfter 3 timmar i 95 grader i varmluftsugn är de inte klara? Andra recept säger att man först ska koka upp mjölk , grädde o ägg innan ugnen…. Tror du har fel…
Hej Anna! Receptet ska enligt uppgift stämma, men det kan hänga på formarna, har du använt formar av porslin? Hur stora? Har du använt fullfeta mejeriprodukter? Det låter himla märkligt! Vi ska se över receptet ytterligare en gång, tack för att du är uppmärksam!
/Team Leila